Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη υφυπουργού Παιδείας στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων κ. Βασίλης Διγαλάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στην περιοχή της Χαλέπας.

Το κτιριακό συγκρότημα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2015.
Το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι αρχαιολογικές συλλογές θα έχουν μεταφερθεί σε αυτό έως την άνοιξη του 2021, όταν και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο.
Ο κ. Διγαλάκης, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού για το ενδιαφέρον της, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και για να ολοκληρωθούν πλήρως, εντός χρονοδιαγραμμάτων, όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες (υποέργα), ώστε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργική κατάσταση το ταχύτερο δυνατόν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες