Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Επισήμανση στα πεταχτά, για την προσφορά του αγαπητού φίλου Βαγγέλη Κακατσάκη

Κύριε διεθυντά,
Μια αξιόλογη ανάρτηση του εκλεκτού ως άνω φίλου μου, σπουδαίου συνταξιούχου δασκάλου, ποιητή, συγγραφέα, αρθρογράφου, παρουσιαστή και όχι μόνο που δημοσιεύθηκε στις 10.6.2022 στην περιεκτική εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, περιέχει ουσιαστικά μηνύματα και περιεχόμενο.
Τιτλοφορείται:Ο ΙΟΥΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΥΒΟΙΑ-ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΣΤΡΟΒΛΈΣ ΣΕΛΊΝΟΥ.
Η παράθεση δύο εξαιρετικών πρόσφατων μαντινάδων της κας Νεκταρίας Θεοδωραγλάκη αντικαθιστούν στην παλιά παροιμία που λέει (θέρος, τρύγος, πόλεμος), την λέξη πόλεμος με την λέξη έρωτας. Είναι σήμερα ο ωραιότερος συμβολισμός, μετά τις απειλές που δεχόμαστε από γείτονα και μετά την πρώτη φετεινή φωτιά στη Βούλα Αττικής.
Η αναφορά του εξάλλου σε ένα απόσπασμα του δεύτερου τόμου του βιβλίου μου: Γνωριμία με τις Επαρχίες Κισάμου και Σελίνου Ν. Χανίων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σχετικά με την είσοδο και τα χαρακτηριστικά του χωριού Στροβλές, που γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα χρόνια της εδώ παρουσίας μου, μόνο ρίγη συγκίνησης μπορεί να προκαλεί. Παραστατικές και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν.
Αλλά και η αναφορά του καλού μου φίλου σε ένα από τους παλιούς μαθητές του από τις Στροβλές, με λαμπρή σταδιοδρομία, δείχνει και την ποιότητα του διδακτικού του έργου. Πρόκειται για τον Αντώνη Π. Βακάκη, πτυχιούχο Θεολόγο, Γραμματέα από ετών (επί αοίδιμου τέως Μητροπολίτη μας Κυρού Ειρηναίου και εν συνεχεία του σημερινού Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλοχίου) της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, ως και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καστέλι και επί πλέον συγγραφέως. Και όλοι οι άλλοι μαθητές του Βαγγέλη Κακατσάκη του χωριού μας, από τα χρόνια που ήταν δάσκαλος στο τότε Δημοτικό σχολείο μας, πρόκοψαν και έτσι η ουσιαστική διδασκαλία σου αγαπητέ Βαγγέλη, βρήκε γόνιμο έδαφος. Και η επισήμανσή σου, να μην ζήσουμε ξανά πυρκαγιές όπως στο Μάτι ή την Εύβοια, με ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και την προσοχή των πολιτών είναι ουσιαστικές παρατηρήσεις. Να διαγραφεί επίσης η λέξη πόλεμος από την προαναφερθείσα παροιμία, είναι πολύ επίκαιρη. Πάντα να ’χεις φίλε Βαγγέλη υγεία και δύναμη να δημιουργείς και να γράφεις, όλοι σε χρειαζόμαστε,είσαι πολύτιμος.

 

Θεόδωρος Δ. Ηλιάκης
Ανάβυσσος 11.6.2022


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα