Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Επικοινωνία Πέτσα – Κεφαλογιάννη για τις χρηματοδοτήσεις στο Ρέθυμνο

Με αφορμή την πορεία χρηματοδοτήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ρέθυμνο σε δύο σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 €, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάπλαση των Ανωγείων, επικοινωνία είχαν ο Στ. Πέτσας κι ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την «Αστική Αναζωογόνηση», προχώρησε η έγκριση της χρηματοδότηση για το έργο «Αισθητική και λειτουργική ανάπλαση των Ανωγείων» από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό 1,02 εκ. ευρώ. Βασικός στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση της κεντρικής οδού και του συνεκτικού τμήματος του οικισμού. Το έργο εντάχθηκε ως μέρος της συνολικής πρότασης για Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης της Περιφέρειας Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 22,5 εκ. ευρώ και αφορά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ολιστικών αστικών αναπλάσεων.
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα προχώρησε στην πρόσκληση για την «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» από το ΤΠΑ του Υπουργείου για το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ». Στην πρόσκληση έχουν δικαίωμα συμμέτοχης, Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες. Στόχος της προτεραιότητας είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από κάθε είδους φυσική καταστροφή. Με βάση τον επισυναπτόμενο πίνακα χρηματοδότησης και με βάση την από 19-3-2023 εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής του άρθρου 13 του ν. 4797/2021(Α 66) για την Π.Ε Ρεθύμνου προτείνονται για χρηματοδότηση τα κάτωθι:

  • Δήμος Ανωγείων: Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση σχολικών αιθουσών λόγω σεισμού την 27.9.2021 συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
  • Δήμος Ρεθύμνου: Αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
  • Δήμος Αγίου Βασιλείου με φορέα υποβολής την Περιφέρεια Κρήτης: Περιφέρεια
    Κρήτης: Εργασίες διαχείρισης των συνεπειών από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2022 στις υποδομές περιοχής Δήμου Αγίου Βασιλείου της ΠΕ Ρεθύμνης συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ».

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:
«Στην έγκριση επιχορήγησης συνολικού ποσού που υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια σε ΟΤΑ της Π.Ε Ρεθύμνου, προχώρησε με αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μέσα από την ενεργοποίηση των προσκλήσεων για την «Αστική Αναζωογόνηση» και την «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» από το ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν συνέχεια μιας συστηματικής προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται, όπως έχω επαναλάβει και στο παρελθόν, για μια σημαντική και αναγκαία οικονομική βοήθεια που στηρίζει τον προγραμματισμό και τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον καλό φίλο κ. Στέλιο Πέτσα για την ουσιαστική συνεργασία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα