Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Επικίνδυνοι αποκλεισμοί στα Χανιά

Δύο ταυτόχρονους (και μένει να αποδειχθεί αν είναι τυχαίοι ή όχι) αποκλεισμούς βίωσε ο χώρος του Κ.Κ.Ε. στα Χανιά το τελευταίο διάστημα.


Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές καταγγελίες του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης Αλέκου Μαρινάκη (φωτ.) και από την ανακοίνωση καταγγελία του τοπικού ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Ο κ. Μαρινάκης κατήγγειλε την αποβολή του από σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τα σχολεία με εντολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή . Για πράξη «αντιθεσμική και αντιδημοκρατική» μίλησε ο Χανιώτης περιφερειακός σύμβουλος. Πράξη βαθύτατα επικίνδυνη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο αντιπεριφερειάρχης, θα σχολιάσουμε εμείς. Γιατί με τέτοιες συμπεριφορές, δείχνει ασέβεια προς τον ίδιο τον θεσμό, τον οποίο κανένας δεν μπορεί να θεωρεί πολιτικό “μαγαζί” του.
Στη δεύτερη περίπτωση, ΚΚΕ και ΚΝΕ καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, αντιδήμαρχο Χανίων Ιωάννη Γιαννακάκη για την άρνησή του να παραχωρήσει τον προμαχώνα San Salvadore στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή. Εκεί είχε γίνει το φεστιβάλ τόσο το 2010 όσο και το 2019. Τον νέο κανονισμό επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ να σχολιάζουν καυστικά ότι με τον ίδιο κανονισμό μάλλον «δίδεται το Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη για να διοργανώσει φιέστα η FraportGreece».
Κι είναι όντως απορίας άξιο κ. αντιδήμαρχε. Τι φοβηθήκατε; Μη σας “μαγαρίσει” τον χώρο ο Μίλτος Πασχαλίδης που τραγουδούσε στο φεστιβάλ; Οι εκατοντάδες συνδημότες σας που συμμετείχαν; Ή μήπως θα ζητείται από τούδε και στο εξής πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων για να παραχωρούνται δημόσιοι χώροι για εκδηλώσεις;
Για τα… ψιλά της ιστορίας, να σημειώσουμε πως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στο οποίο έγινε το φεστιβάλ τελικά με εντυπωσιακή συμμετοχή, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας παραδόθηκε πεντακάθαρο από την ΚΝΕ.
Εν κατακλείδι, ούτε σωστοί, ούτε δημοκρατικοί είναι αυτοί οι αποκλεισμοί. Και πρωτίστως είναι “ξένοι” με το πνεύμα και την ηθική της πόλης μας. Στην Αντιπεριφέρεια και στον Δήμο Χανίων θα πρέπει να καταλάβουν ότι καθήκον του εκάστοτε δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου είναι να ελέγχει την τοπική εξουσία, να ασκεί κριτική και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις.
Και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σύμβουλοι κάνουν -ευτυχώς- πολύ καλά τη δουλειά τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα