Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Επικίνδυνη αδράνεια για τον λόφο Καστέλι

Ενάμιση χρόνο μετά τη δημόσια τοποθέτηση σχεδόν του συνόλου των αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων των Χανίων, ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι, το μέλλον των ιστορικών κτηρίων παραμένει αβέβαιο.
Στο μεσοδιάστημα, η δημοτική Αρχή Χανίων συντάχθηκε με το πάνδημο αίτημα προστασίας της ιστορικής μνήμης και το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε χρήσεις γης στον λόφο που αποτρέπουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα σχέδια της Belvedere.
Έκτοτε, σιωπή… Έγινε δηλαδή το εύκολο, η δημόσια τοποθέτηση που ταυτίζεται με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αλλά ουδείς τοπικός φορέας δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα το ουσιαστικό. Να αναλάβει δηλαδή μια πρωτοβουλία, ώστε να ξεκινήσει διάλογος για προτάσεις αξιοποίησης των ιστορικών κτηρίων, παράλληλα με την αναζήτηση της απαραίτητης χρηματοδότησης.
Απαράδεκτη απραξία εκ μέρους πρωτίστως του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, οι οποίοι όφειλαν να έχουν βγει μπροστά αντί να παραμένουν θεατές των εξελίξεων. Εξελίξεις που δείχνουν ότι σύντομα θα εργαλειοποηθεί από τους “επενδυτές” η επανακατάληψη του χώρου για να… σερβιριστεί στους Χανιώτες ως μόνη λύση η ξενοδοχοποίηση.
Εν ολίγοις, το ψευτοδίλημμα «κατάληψη ή ξενοδοχείο» τρέφεται από τη βολική αδράνεια του Δήμου και της Περιφέρειας, με τους “επενδυτές” να… τρίβουν τα χέρια τους.
Όσο για τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου, έχασε δυστυχώς την ευκαιρία να αποκαταστήσει τη σχέση της με την τοπική κοινωνία, ανανεώνοντας τη συμφωνία με τη Belvedere.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα