Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Επικίνδυνες καταστάσεις στο Καλάμι Σούδας

» ∆ρόµος σε κακά χάλια

Αγανακτισµένοι οι κάτοικοι της περιοχής Άγιος Ιωάννης στο Καλάµι Σούδας, απευθύνουν επιστολή στα “Χανιώτικα νέα” για τις επικίνδυνες καταστάσεις που αντιµετωπίζουν καθηµερινά σε δρόµους της περιοχής τους.

Αναλυτικά αναφέρουν:
«Κύριε ∆ιευθυντά,
Είµαστε κάτοικοι της περιοχής Άγιος Ιωάννης Καλαµίου Σούδας.
Στις φωτογραφίες που επισυνάπτουµε φαίνεται καθαρά η κακή, χείριστη θα λέγαµε, κατάσταση του οδοστρώµατος της διαδροµής από την παραλία του Καλαµιού µέχρι την έξοδο στον ΒΟΑΚ, και συγκεκριµένα των οδών Σειρήνων (παραλιακής, όπου υπάρχουν και εγκαταστάσεις του Πολεµικού Ναυτικού) και Αγίας Μαρίνας, µέσω των οποίων υποχρεωτικά πηγαίνουµε στα σπίτια µας.
Τα προβλήµατα επιδεινώθηκαν µετά τις νεροποντές του 2018 (έπληξαν και το οδικό δίκτυο από το «Πλατάνι» µέχρι και την έξοδο προς Καλάµι-Καλύβες), οπότε κατέρρευσε τµήµα της οδού Αγίας Μαρίνας µε αποτέλεσµα να αποκοπούµε για µεγάλο χρονικό διάστηµα. Οι πρόχειρες επιδιορθώσεις που ακολούθησαν µε µεγάλη καθυστέρηση, µας αναγκάζουν µέχρι σήµερα να κινούµεθα µε κίνδυνο στις οδούς αυτές.
Οι επανειληµµένες οχλήσεις µας προς τις τεχνικές υπηρεσίες του ∆ήµου δεν είχαν κανένα απτό αποτέλεσµα, πέραν αορίστων προφορικών διαβεβαιώσεων ότι θα αποκατασταθούν οι ζηµιές παράλληλα µε την αποκατάσταση του τµήµατος του ΒΟΑΚ, στο τµήµα µετά τα Μεγάλα Χωράφια µε κατεύθυνση προς Καλάµι, που είχε καταρρεύσει την ίδια εποχή.
Στις 22 Νοεµβρίου 2022 προχωρήσαµε σε γραπτό αίτηµα προς τον ∆ήµο Χανίων (αρ. πρωτ. 60866/22-11-22), ζητώντας την αποκατάσταση των ζηµιών.
Σηµειώνουµε εδώ, ότι εξαιτίας της αυξηµένης κίνησης βαρέων οχηµάτων στην περιοχή λόγω έντονης οικοδοµικής δραστηριότητας (µπετονιέρες, φορτηγά αποκοµιδής ΑΕΚΚ κ.λπ.), η κατάσταση του οδοστρώµατος χειροτερεύει µέρα µε την ηµέρα.
Σας παρακαλούµε να δώσετε δηµοσιότητα στο πρόβληµά µας αυτό, µε την ελπίδα ότι θα κινητοποιηθούν οι όποιοι αρµόδιοι.
Ευχαριστούµε,
Εκ µέρους των κατοίκων της περιοχής
Παυλίνα Παραδοµενάκη».

Υ.Γ. Η τελευταία φωτογραφία αφορά σε όγκο κλαδεµάτων επί της οδού Αγ. Μαρίνας που συµπλήρωσαν τρία χρόνια σ’ αυτήν τη θέση, παρά τις επανειληµµένες οχλήσεις µας προς τον ∆ήµο, αλλά και εδώ µόνο υποσχέσεις. ∆εν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι αποτελούν ιδανική καύσιµη ύλη!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα