Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Επιφυλακή για πυρκαγιές στην Πυροσβεστική

Δύσκολη διαφαίνεται η φετινή χρονιά σε ό,τι αφορά την πυροπροστασία καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που συνεπάγονται συνθήκες καύσωνα ξεκίνησαν… νωρίς ενώ ήδη έχουν εκδηλωθεί φωτιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική η οποία βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου στα Χανιά, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε τρεις πολίτες οι οποίοι έκαιγαν κλαδιά παρά την απαγόρευση χρήσης πυρός.
Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, έκανε έκκληση στους πολίτες να ελέγξουν εργασίες από τις οποίες μπορεί να προκύψει πυρκαγιά, να είναι προσεκτικοί και να τηρούν την απαγόρευση χρήσης πυρός.
«Οποιος δεν πρόλαβε να κάψει κλαδιά πριν την αντιπυρική περίοδο, να μην τα κάψει. Αλλοι κάνουν Κυριακή μπάρμπεκιου κάτω από δέντρα. Αυτό απαγορεύεται».
Ο κ. Τσιλιμιγκάκης τονίζει τη σημασία της πρόληψης αλλά και της τήρησης των προληπτικών μέτρων.
Επισημαίνει επίσης ότι η φετινή χρονιά είναι πιο δύσκολη κλιματολογικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στους Χάρτες Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο βαθμός κινδύνου 3 πέρυσι πρώτη φορά εμφανίστηκε τον Ιούλιο. Φέτος, ήδη με τις πρόσφατες υψηλές θερμοκρασίες ο βαθμός επικινδυνότητας έχει φτάσει τον αριθμό 4.
Φέτος, ήδη έχουν σημειωθεί 3 περιστατικά με φωτιές: Στις 19 Φεβρουαρίου στην Κάντανο και ακολούθησαν ο φωτιές στο Ναύσταθμο και στη ΔΕΔΙΣΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η Πυροσβεστική βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμότητα, σημειώνει ο ίδιος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα