Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Επιδείνωση του καιρού στον νομό Χανίων

Προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα και στον νομό Χανίων με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να μην αποκλείει την εκδήλωση έντονων φαινομένων.

Οπως είπε στα “Χανιώτικα νέα”, ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος, το βαρομετρικό χαμηλό που υπάρχει στο Ιόνιο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και να επηρεάσει σήμερα Τετάρτη την Κρήτη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να επηρεαστεί κυρίως ο νομός Χανίων (και λιγότερο το Ρέθυμνο) και να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.
Είναι μια μέρα που θέλει προσοχή, μας είπε ο κ. Λαγουβάρδος, σύμφωνα με τον οποίο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Πέμπτη αλλά με μικρότερη ένταση καθώς θα υπάρχει σταδιακή υποχώρησή τους.
Στην επίσημη πρόγνωση του meteo.gr για σήμερα Τετάρτη αναφέρεται ότι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ

Στο μεταξύ, για σήμερα Τετάρτη ο Εθνικός Δρυμός θα παραμένει κλειστός και από τις δύο εισόδους, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη: το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις μετεωρολογικές προγνώσεις για εκδήλωση βροχοπτώσεων στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και στην ευρύτερη περιοχή και την ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, προβλέπονται για σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών και θα επηρεάσουν τη Δυτική Κρήτη.
Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα