Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Επιχείρηση για την “διάσωση” νερού πηγής (φωτ.)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση στην κορυφή της “Δίκτης” σε υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων , προκειμένου να «διασωθεί» το νερό της πηγής που βρίσκεται πιο κάτω από την κορυφή “Σπαθί”. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με μέλη του Ορειβατικού συλλόγου Λασιθίου (Ε.Ο.Σ. Αγίου Γεωργίου) και την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης.
Σύμφωαν με την σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου «τα τελευταία χρόνια μετά από βλάβη στην σωλήνα μεταφοράς του νερού από την πηγή προς το χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και λόγω του δύσβατου της περιοχής το νερό χανόταν στα γκρεμνά της “Δίκτης”. Ο σχεδιασμός υλοποιήθηκε με επιτυχία και τώρα διπλάσια ποσότητα νερού εμπλουτίζει την δεξαμενή ύδρευσης του Αγίου Γεωργίου.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην παραπάνω παρέμβαση και συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου (Ε.Ο.Σ. Αγίου Γεωργίου) Γιάννη Σπυριδάκη, τον Αρχηγό της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης Δημήτρη Κουλουγουσίδη , το μέλος της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης Μάνο Κουλουγουσίδη τον πρόεδρο του Αγίου Γεωργίου Κων/νο Τσουκάκη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γεώργιο Στρατάκη .
«Με την καλή συνεργασία που έχουμε με τους φορείς, το ανθρώπινο δυναμικό τους αλλά και τις υπηρεσίες, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί και φέρει εις πέρας ενέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον, τη φύση, και το μοναδικό δώρο της που είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά, το νερό. Ευχαριστίες σε όλους όσους συνέργησαν εθελοντικά για να φέρουν με επιτυχία τη συγκεκριμένη παρέμβαση» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα