Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Επιχείρηση διάσωσης της βίλας Τρεβιζάν

Στον καθαρισμό των συντριμμιών της βίλας Τρεβιζάν στον Δραπανιά και στην έναρξη προσπαθειών προκειμένου να στερεοποιηθεί το υπόλοιπο τμήμα της θα προχωρήσει η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων.
Yπενθυμίζεται ότι ένα μεγάλο τμήμα του βορειοανατολικού τμήματος της βίλας, που ανήκει σε ιδιώτες, κατέρρευσε στα τέλη του Ιανουαρίου ενώ σε κακή κατάσταση βρίσκεται και το υπόλοιπο τμήμα της. Αυτές τις ημέρες αναμένεται να γίνει ένας πρώτος καθαρισμός των συντριμμιών, ενώ από την εφορία θα γίνουν προσπάθειες ώστε να στερεοποιηθεί το υπόλοιπο τμήμα της.
Σημειώνεται πως η Βίλα Τρεβιζάν, είναι κατασκευής του 17ου αιώνα, ιδιοκτησίας εύπορης οικογένειας φεουδαρχών της εποχής και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δείγματα φεουδαρχικής κατοικίας της υπαίθρου συνδυάζοντας υψηλή Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και προηγμένη τεχνική πέτρινων κτηρίων. Τοπικά στοιχεία που διατηρήθηκαν μέσα από τη μακρόχρονη ιστορία και παράδοση της Κρήτης που έχουν επηρεάσει τόσο την αρχιτεκτονική σύνθεση όσο και την κατασκευή του κτηρίου. Το ισόγειο χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση της σοδειάς και τη φύλαξη των αλόγων.
Στον πρώτο όροφο ξεχωρίζει το εντυπωσιακό τεράστιο δίλοβο παράθυρο ενώ η εσωτερική διακόσμηση γίνεται από στοιχεία σμιλευμένα σε πέτρα όπως η φαρδιά κορνίζα κάτω από τα δοκάρια της οροφής της αίθουσας υποδοχής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα