Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

(Επι)κίνδυνοι για την πόλη

Η ανυπαρξία ουσιαστικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στα Χανιά αναδείχθηκε χθες. Μια βροχή μόλις 15 λεπτών ήταν αρκετή για να δημιουργήσει εικόνα διάλυσης, με πολλούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.
Εύλογο το ερώτημα στα χείλη όλων: Αν ζήσουμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, αντίστοιχο της Θεσσαλίας, σε πόση ώρα θα έχουν βυθιστεί τα Χανιά;

Κι είναι ακόμα πιο έντονη η ανησυχία των πολιτών από το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν τη δεκαπεντάλεπτη νεροποντή, ο Δήμος Χανίων ανακοίνωνε ότι βρισκόταν σε «κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας» για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα. Κι όλα αυτά με ακαθάριστα ρέματα και την κοίτη του Κλαδισού να θυμίζει ζούγκλα, όπως πρόσφατα αναδείχθηκε μέσα από σχετικά ρεπορτάζ.
Άλλωστε, το κύριο χαρακτηριστικό της δημαρχίας Σημανδηράκη δεν είναι η ουσία, αλλά οι φιέστες, τα έργα “βιτρίνας”, οι μακέτες και η συνθηματολογία στα κοινωνικά δίκτυα κι όπου αλλού.

Παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν στο πόδι, όχι μόνο δεν έλυσαν προβλήματα, αλλά δημιούργησαν νέα, με χαρακτηριστική την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε χθες και ο δημοτικός Κήπος μετά την περιβόητη ανάπλαση του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Βλέπετε το γκαζόν και το τσιμέντο, δεν μπορούν να κάνουν τη… δουλειά των δέντρων και να συγκρατήσουν τα νερά. Ενώ για αποστραγγιστικά, ούτε λόγος…
Καταστάσεις και συμπεριφορές που αποδεικνύουν ότι έχουμε μια δημοτική Αρχή ανίκανη να αντιληφθεί και να διαχειριστεί τα προβλήματα της πόλης παίζοντας με τη νοημοσύνη αλλά και με την ασφάλεια των πολιτών


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Παρασκευά εσύ τα γράφεις τόσα χρόνια στα Χανιώτικα νέα, στη μόνη μαχητική εφημερίδα της πόλης μας αλλά προφανώς δεν παίρνει χαμπάρι κανείς. Ένας “μεγάλος περίπατος ” όλη η πόλη και η περιφερειακή ενότητα όπου με αυτά τα μυαλά να διοικούν οδεύουμε προς την καταστροφή σε όλα τα επίπεδα.Μακαρι να βγω ψεύτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα