Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Eπεται συνέχεια…

Η… επόμενη ημέρα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, μπορεί να βρήκε ικανοποιημένη την κυβέρνηση των Σκοπίων, ωστόσο στην Ελλάδα τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα… ξημέρωσαν.
Με το πολιτικό σκηνικό άρδην αλλαγμένο, με Κοινοβουλευτικές Ομάδες να “μετρούν απώλειες” και τις εξελίξεις να “τρέχουν” καθημερινά, ο δρόμος έχει πλέον… ανοίξει για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εφαρμογής των όρων που προβλέπει η Συμφωνία και η ένταξη της πΓΔΜ με την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, στο ΝΑΤΟ.
Το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο Οργανισμό, αναμένεται να έρθει προς  ψήφιση στην ελληνική Βουλή εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. Δηλαδή, με λίγα λόγια, ας προετοιμαστούμε να “ζήσουμε” άλλο ένα “γύρο” πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Oπως και να έχει πάντως, η ελληνική κυβέρνηση, αν και εν μέσω τριγμών, συνεχίζει να εισπράττει εύσημα από τη διεθνή κοινότητα.
Και μπορεί το νέο τοπίο, το οποίο έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις Ελλάδας – πΓΔΜ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων να προκαλεί προβληματισμούς σε κάποιους, όμως, όπως πολλοί έχουν επισημάνει, η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να αποδείξει έμπρακτα, πια, τη σοβαρότητα απέναντι στην υλοποίηση της εν λόγω Συμφωνίας, που τόσες “θύελλες” προκάλεσε.

1 Comment

  1. Αξιότιμη κυρία,πως να μην “εισπράτει” εύσημα,πως να μην εισπράττει.Αν δει κανείς από ποιούς θα πρέπει να “κουμπωθούμε” και να ανησυχούμε.΄Οταν βλέπουμε ότι στο “ντεφιλέ” παρελάυνουν οι καθαγιασμένοι με φωτοστέφανα του διεθνούς “χρήματος” Σόρος,Ρότσιλντ κλπ.”δημοκρατικές δυνάμεις”,όταν η “Ιμπεριαλιστική ληστοσυμμορία του ΝΑΤΟ” (όπως έλεγε μέχρι χθές η αριστερά) και η εκπροσωπούσα τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών κα Μέρκελ(συν μερκελιστών που λέγαμε παλιά), που θα κάνουν πάρτυ στις παραποτάμιες κλπ.μπίζνες ,όπως δηλώνει και ο μέχρι χθές “μπούλης” συνέταιρος της κυβερνήσεως τότε για τους εν λόγω ο κ.Τσίπρας είναι ο καλύτερος ντελάλης των συμφερόντων τους και βεβαίως αυτοί πολύ καλά κάνουν.Δεν είναι πάντα εύκολη η ανέυρεση ενός πρόθυμου χρήσιμου ηλίθιου να σου κάνει την δουλειά.Η εμπειρία της πατρίδος μας από τον τελευταίο χρήσιμο ηλίθιο απεικονίζεται εξευτελιστικά και ντροπιαστικά στην πλαγιά του Πενταδάκτυλου.Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας όπου μια ομάδα με αλαζονία και περιφρόνηση(ίσως και για άλλους λόγους) αγνόησε τον Ελληνικό λαό και τον θεώρησε κατώτερο και γ΄διαλογής σε σύγκριση με τους σκοπιανούς που ρωτήθηκαν με δημοφήφισμα αποτελή την ύψιστη των ύβρεων. Ως γνωστόν μετά την ύβρη ακολουθή η νέμεση.Αξιολογώντας κανείς τα πεπραγμένα των ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική και εξωτερική πολιτική δεν διαφέρουν από τις πράξεις εκείνων ,που μετά την ιστορική δίκη των έξη οδηγήθηκαν το πρωϊνό της 15/11/1922 στο Γουδί να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους……Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες