Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές

«Σε περίοδο κρίσης, εάν ακολουθήσεις το όνειρο σου έχεις μια ελπίδα». Αυτό επισημάνθηκε στην εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό για τους μαθητές που ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Πνευματικό κέντρο Χανίων.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Παιδείας&Απασχόλησης, η Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων και το ΚΕΣΥΠ της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των μαθητών για τις σύγχρονες επαγγελματικές τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας και τον έντονο προβληματισμό για τις εκπαιδευτικές τους επιλογές.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε, μένει η Παιδεία ίσως το μόνο που μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε ή να απαλύνουμε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και να δώσουμε μια διέξοδο στους νέους. Γι΄ αυτό τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

« Τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις με την συμμετοχή του συνόλου των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων του τόπου μας, αποτελούν τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο πληροφόρησης των μαθητών, επιτρέποντας τους να αποκτήσουν ξεκάθαρη εικόνα για το επαγγελματικό τους μέλλον»ανέφερε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Παναγιώτης Σημανδηράκης.

« Τυχερός γονιός είναι αυτός που το παιδί του θα του πει ποιό είναι το όνειρο του, τι θέλει να ακολουθήσει, γιατί τότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το στηρίξει»ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων Σοφία Μαλανδράκη και πρόσθεσε: «η μεγάλη αγωνία προκύπτει εκεί που το παιδί σου λέει ότι δεν ξέρει τι θέλει να ακολουθήσει. Και είναι 15 χρονών και πρέπει πρώτα να δηλώσει Σχολή και μετά να δει τι θέλει. Αυτό είναι τόσο βάρβαρο μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Με αυτήν την εκδήλωση ερχόμαστε να κάνουμε κάτι. Ακόμη και ένα παιδί να μπορέσει να βρει το δρόμο του μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση, για εμάς θα είναι μεγάλη ευτυχία»

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η ενότητα “Ρωτώ και Μαθαίνω” στην οποία οι συμμετέχοντες μαθητές, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει ατομικά και να απευθύνει ερωτήσεις σε εκπροσώπους εκπαιδευτικών και επαγγελματικών Φορέων. Τα τραπέζια των φορέων βρίσκονται και στους τρεις ορόφους του Πνευματικού Κέντρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ:

• 11 π.μ.: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κανακάκη Δέσποινα αρμόδια Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας Γραφείου Διασύνδεσης.
• 11:10 π.μ.: Γίνε παιδί μου «Δικηγόρος ή Γιατρός» Μπατάκη Στέλλα – Φραγουδάκη Ελευθερία Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.
• 11:20 π.μ.: Το επάγγελμα του γεωτεχνικού Ρούσσου Δέσποινα Μέλος ΓΕΩΤΕΕ.
• 11:30 π.μ.: Επιχειρηματικότητα εν μέσω κρίσης Μαργαρώνης Ιωάννης πρόεδρος Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων.
• 11:40 π.μ.: «Και εγώ στη ηλικία σου αποφάσισα ότι θέλω να γίνω οικονομολόγος» Τσιτσιρίδη Ελπίδα μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου.
• 11:50π.μ.: Σταδιοδρομία Στελεχών Αστυνομίας υπαστυνόμος Παυλίδης Παύλος.
• 11:55 π.μ.: Η σημασία και η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού Μαυρογένης Χαρίτων πλοίαρχος Β’ Τάξης Εμπορικού Ναυτικού Καθηγητής ΑΕΝ.
• 12μ.: Αλλαγή στην αγορά των Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα: Σκαμνάκης Αντώνης, επιστημονικός συντονιστής Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.
• 12.10μ.: Τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω Κλίμακες Επιστημών και Επαγγελματικών κλάδων. Υπεύθυνοι ΚΕΣΥΠ Χανίων Μπαουράκη Αντωνία, Μαρτίκας Δημήτρης.
•12:20μ.: 2η Ενότητα: «Ρωτώ και Μαθαίνω».
• 2:30μ.μ.: Λήξη Διημερίδας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα