Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Επάγγελμα: Αναπληρωτής!

Eνα αμιγώς ελληνικό… επάγγελμα είναι αυτό του… αναπληρωτή(!!!)  Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, επί δεκαετίες μάλιστα, έτσι για να μην πλήττει, ο “αναπληρωτής” ή η “αναπληρώτρια” ονειρεύεται την άσκηση του διδακτικού του έργου! Συγκεκριμένα, “ονειρεύεται’ αν και πότε θα δουλέψει, πού και πώς να πάει εκεί που ίσως εργαστεί, αλλά και τι κόσμο θα γνωρίσει από κοντά για άλλη μια χρονιά!
Γιατί, για όσους δεν το ξέρουν οι “αναπληρωτές” είναι ιδιαίτερα… κοινωνικοί χαρακτήρες, αφού κάθε χρόνο γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του τόπου τους, και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα ήθη και έθιμα της ελληνικής υπαίθρου, ενώ αποτελούν και σταθερή πελατεία στα… βενζινάδικα του νομού, αφού έχει θεσπιστεί η σύνδεση της μισθοδοσίας τους με τα… πρατήρια καυσίμων, έτσι ώστε να τους μένει το υπόλοιπο του μισθού τους και να προγραμματίζουν καλύτερα τα οικονομικά τους (λέμε τώρα!).
Οι “αναπληρωτές” κατά τεκμήριο είναι άνθρωποι με υπομονή και χιούμορ, στοιχεία που έχουν σφυρηλατηθεί δεκαετίες από την ενασχόλησή τους με τα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας, εφόσον αν δε διαθέτουν αυτές τις δυο αρετές, θα έπαιρναν ψυχοφάρμακα από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος!!!
Ως κράτος άλλωστε είμαστε πολύ μπροστά από τους Ευρωπαίους εταίρους μας που νομίζουν ότι ανακάλυψαν εκείνοι τις “ελαστικές” μορφές “απασχόλησης”, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ενώ εμείς με τους “αναπληρωτές” το έχουμε αναγάγει σε “επιστήμη”, δεκαετίες τώρα! Εχουμε μια “δεξαμενή” δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, λίστες μικρές και μεγάλες και επιλέγουμε κάθε χρόνο έναν αριθμό διδασκόντων που με εργολαβικές συμβάσεις καλούνται να διδάξουν με όραμα το προσεχές καλοκαίρι να καταφέρουν να μπουν… στο ταμείο ανεργίας! Γιατί δύο είναι οι μεγαλεπήβολοι στόχοι των αναπληρωτών: να εργαστούν 5-6 μήνες το Χειμώνα και να μπουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι. Ξέρετε έχουν κι αυτοί ως φυσιολογικοί άνθρωποι οικογένεια, ανάγκες και προσωπική ζωή!
Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό; Κατά τ’ άλλα το μέγιστο πρόβλημα της Παιδείας είναι η προσθαφαίρεση ύλης και το… άσυλο των Πανεπιστημίων!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες