Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Επανέφεραν την “τιμητική πλάκα” στο “Κακό Πουλί”

Στην αποκατάσταση της επιγραφής ΣΤΟ “ΚΑΚΟ ΠΟΥΛΙ” προχώρησαν άγνωστοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”, άγνωστοι προχώρησαν στην τοποθέτηση πάνω στο μνημείο νέας επιγραφής με το ίδιο κείμενο της παλιάς που είχε καταστραφεί και στο οποίο υμνούνται οι πεσόντες που πέθαναν “για τη Μεγάλη Γερμανία”. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως η πράξη αυτή έγινε νύχτα και χωρίς να ζητηθεί η άποψη των ιδιοκτητών της γης.

Η πλάκα αναφέρει “Σε εσάς τους νεκρούς ανήκει το ευχαριστώ που μακριά από την πατρίδα, πιστοί στο ζήλο σας για την σημαία, δώσατε τη ζωή σας για τη μεγάλη Γερμανία”. “Δώσατε τη ζωή σας για τη μεγάλη Γερμανία ως προειδοποίηση σε αυτούς που παραμένουν/ στέκονται εδώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Τρίζουν τα κόκκαλα των θυμάτων του Γερμανικού Φασισμού, της «μεγάλης Γερμανίας», απανταχού της Κρήτης. Από το Κοντομαρί, τον Κακόπετρο, την Κάντανο, μέχρι το Λασίθι.
    Μήπως πρέπει, έστω και με τόση καθυστέρηση, να καθαρίσουμε τη Κρήτη από τα ναζιστικά φασιστικά σύμβολα, που υμνούν τη μεγάλη Γερμανία και μάλιστα τώρα που επανεξοπλίζεται, παραβιάζοντας τις συμφωνίες του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπως είχε πράξει και μετά το 1930 με τις συνθήκες του 1ου παγκοσμίου πολέμου.
    Ας προβληματιστούν οι Δημοτικοί Άρχοντες, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι οι Κοινωνικοί Φορείς

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα