Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έπαινοι για το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ

Στις 16/12/2020 είχε δημοσιευτεί εισήγησή μου όπως η Πρ. Δημοκρατίας τιμήσει τον φιλέλληνα γερουσιαστή Μενέντεζ ως ελαχίστη ανταπόδοση για την αντίστασή του στον οθωμανικό ιμπεριαλισμό της Τουρκίας.

Όντως στις 31/8/2021 τον βράβευσε με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας αποτελεί τον μεγαλύτερο υποστηρικτή των ελληνικών δικαίων στην Ουάσινγκτον και είναι «πιο Έλληνας κι από Έλληνες». Προκαλεί συχνά «εφιάλτες» στον δικτάτορα Ερντογάν γιατί μπλοκάρει τα F-16. Μετά από δεκαετίες οι Έλληνες βουλευτές συνειδητοποίησαν πως μόνο με συμμαχίες και φιλέλληνες, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αναθεωρητισμό του παρανοϊκού Σουλτάνου. Ένας λαός της στέπας, του πολέμου, της σφαγής, της αρπακτικότητας, της βαρβαρότητας, των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου.

Επιβάλλεται η αλλαγή πλεύσης στο ΥΠΕΞ των παλαιών δεκαετιών, με προσωπική και στοχευμένη διπλωματία. Η τωρινή εισήγησή μου είναι η Πρ. Δημοκρατίας να τιμήσει το Συμβούλιο της οργάνωσης «ΗALC»(Hellenic American Leadership Council): Τζον Σαρμπάνις, Κρις Πάπας, Έντι Ζεμενίδης, Ντέιβιντ Χάρις, Φρανκ Παλόν που με τη δράση τους ασκούν πίεση στην προώθηση θεμάτων που αφορούν Ελλάδα και Κύπρο. Ο βουλευτής Κρις Πάπας κατέθεσε την τροπολογία που μπλόκαρε την πώληση F-16 στην Τουρκία. Το φιλελληνικό λόμπι στην Ουάσινγκτον διανύει περίοδο μεγάλης επιρροής. Αναμένω την υιοθέτηση της εισήγησής μου από την Πρ. Δημοκρατίας.

Γεώργιος Τρανταλίδης
Δικηγόρος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα