Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος στην 5η Μεραρχία Κρητών (video)

Με την καθιερωμένη επισημότητα εορτάστηκε και φέτος από την V Μεραρχία Κρητών στον Βλητέ ο Άγιος Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος προστάτης του Στρατού ξηράς.
Στη δοξολογία που τελέστηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας, του Πεδίου Βολής Κρήτης, του Ναυστάθμου, της 115ης Π.Μ. της Αμερικανικής Βάσης καθώς επίσης, γονείς, συγγενείς και φίλοι των στρατεύσιμων.
Μετά τη δοξολογία διαβάσθηκε από τον αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Βιδιαδάκη η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ.  αντιστράτηγου κ. Βασιλείου Τελλίδη για να ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενός λεπτού σιγή, κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή ταξίαρχο κ. Αλέξανδρο Αλεξίου καθώς επίσης ξενάγηση- ενημέρωση των επισήμων στην Έκθεση Οπλισμού της Μονάδας.
Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο κ. Βιδιαδάκης τόνισε πως πρέπει «να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο των παλαιοτέρων, μένοντας πιστοί στον όρκο μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Το επιτάσσει το αίμα όλων εκείνων, που έγραψαν τις ένδοξες ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας».
Με δήλωση του στα «Χ.Ν.» ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης υπογράμμισε: «H 5η Μεραρχία διαδραματίζει πολύ σημαντικό, ιστορικό και ηρωικό ρόλο στην πορεία της ελευθερίας της χώρας μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα