Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» στα Χανιά

Παράλληλα με τον θρησκευτικό εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984 που έγινε η ενοποίηση της Αστυνομίας πόλεων με την Ελληνική Χωροφυλακή τιμάται από το 2002 ταυτόχρονα η “Ημέρα της Αστυνομίας με αφορμή την μέγιστη προσφορά της στην πατρίδα και την κοινωνία αλλά κυρίως για την μεγάλη της επιτυχία που αφορούσε την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Στα Χανιά και σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, εορτάστηκε με λαμπρότητα η προαναφερόμενη διπλή γιορτή. Για την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων η δοξολογία τελέστηκε φέτος στις 10 το πρωί της Τετάρτης στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Μαζί με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά, το παρών έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, αστυφύλακες πολιτικό προσωπικό, μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αντώνη Κουβαράκη ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο Χανιώτης τέως Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γύπαρης, ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης “Κρήτη Ι” και περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κονταξάκης με άλλους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού, ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη Σταύρος Πατεράκης, εκπρόσωποι άλλων Σωμάτων Ασφαλείας και ο διοικητής της Αμερικανικής Βάσης ευκολιών.

Την ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας διάβασε η αστυνόμος Β’ Μάρθα Κίτσιου που υπηρετεί ως υποδιοικητής στην Τροχαία Χανίων.

Στο τέλος της δοξολογίας προσφέρθηκε πανηγυρικό κέρασμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού. Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την εορταστική εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ:

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα