Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ένσταση στην πράξη επιβολής προστίμου

Κύριοι,
την ημέρα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 πήγαινα με τον σύντροφο μου Christopher David Green, Αγγλικής υπηκοότητας, να παραδώσω καυσόξυλα στην οδό Κυριάκου Γεωργιακάκη στην Αμπεριά. Η ώρα ήταν γύρω στις 16:50, όταν με σταμάτησαν αστυνομικοί στην οδό Παπαναστασίου 23, για έλεγχο.

Τους έδειξα τα χαρτιά μου, δηλαδή το Δελτίο Αποστολής και την Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών (για λιανικές πωλήσεις). Είμαι Αγρότης Κανονικού Καθεστώτος.

Αφού έλεγξαν τα στοιχεία μου και δεν μπορούσαν να μου προσάψουν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, αποφάσισε ο ένας εξ αυτών να μου βάλει πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο.

Νομίζω ότι ο λόγος είναι καθαρά εισπρακτικός και δεν έχει σχέση με την μετάδοση της νόσου Covid 19. Όταν διάβασα το χαρτί του προστίμου, ανακάλυψα ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και όχι πεζή. Όταν ξαναγύρισα στο σημείο εκείνο, να ρωτήσω τον αρχιφύλακα γιατί δεν αναγράφεται η αλήθεια, μου είπε ότι αν δεν φύγω αμέσως θα επιβάλλει πρόστιμο και στον σύντροφο μου. Πιστεύω ότι η επίδειξη εξουσίας μόνο καλό δεν κάνει, αλλά προξενεί φόβο, αδικαιολόγητα.

Ενίσταμαι για το άδικο πρόστιμο και σας επισυνάπτω τα εξής:
– Πράξη επιβολής προστίμου
– Παραστατικά (Δελτίο Αποστολής και Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών)

Σοφία Χαραλαμπάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα