Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ενστάσεις για γήπεδο ποδοσφαίρου στη Χαλέπα

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Δήμου- Πολυτεχνείου Κρήτης για το πως θα αξιοποιηθεί η έκταση 12 στρ. ανατολικά της Ευαγγελίστριας (προμελέτη) προκρίνει το “Κύτταρο Χαλέπας”. Η πρόταση έγινε χθες το απόγευμα σε συνάντηση στη Χαλέπα παρουσία τριών αντιδημάρχων που δήλωσαν αρχικά σύμφωνοι και δεσμεύτηκαν ότι η συζήτηση θα επαναληφθεί σύντομα.

Η προμελέτη του Πολυτεχνείου θα έχει ως βάση τον φάκελο που έχει καταθέσει από το 2014 στο Δήμο το “Κύτταρο” που προβλέπει αξιοποίηση του χώρου για ήπιες αθλητικές δραστηριότητες. Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Ουγγρίνη που δήλωσε την πρόθεση του ιδρύματος να συνδράμει στην προσπάθεια και ακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χαζιράκης που ανέφερε πως τον Μάρτιο (αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε αναβολή) θα οριστούν από το δικαστήριο οι τιμές απαλλοτρίωσης της έκτασης των 12 στρ. Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Στέλιος Μιχαηλάκης μίλησε για τις συναντήσεις που έχει κάνει με το σωματείο “Αστέρας Χαλέπας” και στο αίτημα του για κατασκευή γηπέδου.

Τόνισε πως μια έκταση 2,5-3 στρ. από τα 12 στρ. μπορεί να φιλοξενήσει γήπεδο και ότι η μια δραστηριότητα (ποδοσφαιρικό γήπεδο) δεν αποκλείει την άλλη (μικρές αθλητ. Εγκαταστάσεις με μπασκετ, βόλευ, παιδ. Χαρές κα.). Οι αναφορές του κ. Μιχαηλάκη για το γήπεδο προκάλεσαν την αντίδραση πολλών κατοίκων. Ο κ. Ανδρέας Τσιριντουλάκης παρατήρησε πως ο Δήμος εμφανίζεται σαν να έχει συμφωνήσει να προχωρήσει το γήπεδο, ο κ. Φ. Καζάζης πως ο Δήμος έχει τις προτάσεις του “Κυττάρου” από το 2014 και δεν μπορεί να τις αγνοεί, άλλοι κάτοικοι επισήμαναν πως ο “Αστέρας Χαλέπας” επανιδρύθηκε το 2014 και δεν αποτελεί ομάδα της γειτονιάς, ενώ ένας ακόμα υπογράμμισε πως το γήπεδο ποδοσφαίρου σημαίνει «αποδυτήρια, κερκίδες, χώροι στάθμευσης που σιγά-σιγά θα καταλάβουν όλη την έκταση».

Επανερχόμενος ο κ. Μιχαηλάκης τόνισε πως ο Δήμος ξεκαθάρισε στον “Αστέρα Χαλέπας” πως δεν πρόκειται να γίνει κανονικό γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά 8Χ8 και η συζήτηση γίνεται επ’ αυτού. Κάτοικοι συμπλήρωσαν πως και η πρόταση του “Κυττάρου” προβλέπει δύο μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ άλλοι υπογράμμισαν πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από πολύ πράσινο, δραστηριότητες για παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμα και πάρκο ζώων. Έπειτα ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τσουπάκης είπε πως ο Δήμος δεν έχει αποφασίσει τίποτα για το συγκεκριμένο χώρο και όταν θα γίνει αυτό θα προηγηθεί διαβούλευση με τους κατοίκους. Την ανάγκη να ακουστούν οι απόψεις των κατοίκων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των συλλογικοτήτων της Χαλέπας, επισήμαναν ο πρόεδρος του “Κυττάρου” κ. Μανωλης Σαλεβουράκη, το μέλος κ. Μαρία Κληματσάκη, αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος και δημ. Σύμβουλος Χανίων κ. Ευτύχης Κονταξάκης. Μηχανικοί που συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση όπως ο κ. Μιλτιάδης Κλωνιζάκης και η κ. Αφροδίτη Παπαδάκη αναφέρθηκαν σε τεχνικά θέματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα