Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

“Ενός κακού”…

“Ενός κακού µύρια έπονται”. Το γνωµικό αυτό του αρχαίου τραγικού µας ποιητή Σοφοκλή, όπως φαίνεται θα επαληθευτεί µετά τις καταστροφικές πληµµύρες στη Θεσσαλία.
Ο θεσσαλικός κάµπος, ο µεγαλύτερος τροφοδότης της χώρας µας σε σιτηρά και σε µια σειρά άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης, παραµένει εδώ και µέρες “βυθισµένος” κάτω από τόνους νερών και λάσπης. Και χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ακόµα η έκταση της καταστροφής, τα µηνύµατα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, καθώς οι φόβοι για ανατιµήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής, ως συνέπεια των καταστροφών, “χτυπούν κόκκινο”.
Το “καµπανάκι” έχουν κρούσει ήδη µελετητές της αγροτικής οικονοµίας, που επισηµαίνουν ιδιαίτερα τις τεράστιες ζηµιές σε σιτηρά, σε καλλιέργειες προϊόντων που προορίζονταν για ζωοτροφές, αλλά και σε ολόκληρες κτηνοτροφικές µονάδες.
Έτσι, εκτιµούν, ότι οι πρώτες ελλείψεις στα νωπά προϊόντα δεν θα αργήσουν να φανούν στα ράφια των σούπερ µάρκετ, αλλά και ότι δεν αποκλείεται να προστεθούν νέες ανατιµήσεις στις ήδη υψηλές τιµές των τροφίµων.
Η κυβέρνηση, διά των αρµοδίων υπουργών, επαναλαµβάνει σε κάθε ευκαιρία, ότι θα λάβει τα µέτρα της απέναντι σε φαινόµενα αισχροκέρδειας.
Ευχή, το γνωµικό του Σοφοκλή να µην επαληθευτεί… διότι η τσέπη των καταναλωτών δεν “σηκώνει” άλλη ακρίβεια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα