Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Εννιά Χωριά, έγινε ένα ακόμα βήμα…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα με θέμα “Ιναχώριον (Εννιά Χωριά) Κισάμου, Χθες – Σήμερα – Αύριο” στον Κάμπο Κισάμου, που οργανώθηκε από την Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης (ΙΛΑΕΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου “Η Αλληλεγγύη” και άλλους φορείς. Από όλους τονίστηκε η καθοριστική συμβολή του γιατρού Σήφη Χαρτζουλάκη στην πραγματοποίηση της διημερίδας.
Αναπτύχτηκαν θέματα σχετικά με την ιστορία, την αρχαιολογία, τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τις δικαιοπραξίες, τις καλλιέργειες, τους υδατικούς πόρους και το περιβάλλον του Ιναχωρίου. Στη συζήτηση για το αύριο του Ιναχωρίου κυριάρχησε η αειφορική διαχείριση του Λαφονησιού, η εξασφάλιση της υδατικής επάρκειας, η βελτίωση και ανάδειξη των παραδοσιακών καλλιεργειών (τσουνάτης και καστανιάς), η καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. Ελπίζουμε τα πρακτικά να εκδοθούν σύντομα, ώστε να είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Τέτοιες πρωτοβουλίες εκτός των αστικών κέντρων, συμβάλλουν και στην κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και όλοι συμφωνήσαμε να συνεχιστούν. Η φιλοξενία των εισηγητών από το πολιτιστικό σύλλογο ήταν άψογη και τους ευχαριστούμε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα