Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ενίσχυση της συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Την ενίσχυση στο σύστημα συλλογής βιοαποβλήτων για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών των κατοίκων γνωστοποίησε ο δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «στο πλαίσιο της πράξης “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ”, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020”, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης υπέγραψε δύο συμβάσεις.
Η σύμβαση “Προμήθεια οικιακών κάδων, κάδων γειτονιάς και οικιακών κομποστοποιητών”, προϋπολογισμού 125.209,00€, προβλέπει την προμήθεια κάδων για τη συλλογή των βιοαποβλήτων από τα νοικοκυριά και μεγάλους παραγωγούς (καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία, supermarkets και λοιπά καταστήματα πώλησης τροφίμων). Προβλέπεται η ανάπτυξη ενός νέου δικτύου συλλογής το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τo υφιστάμενο δίκτυο συλλογής σύμμεικτων αποβλήτων και θα αποτελείται από:
Κεντρικούς κάδους, οι οποίοι θα χωροθετηθούν σε κεντρικά σημεία συλλογής, λαμβάνοντας υπόψη τον υφιστάμενο δίκτυο των κάδων αποκομιδής των σύμμεικτων αποβλήτων (πράσινοι κάδοι).
Κάδους κουζίνας, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά, για προδιαλογή-συγκέντρωση των βιοαποβλήτων και μεταφορά τους στους κεντρικούς κάδους.
Οικιακούς κομποστοποιητές που θα διανεμηθούν σε αντίστοιχα νοικοκυριά.
Ο χρόνος παράδοσης του εξοπλισμού, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι τρεις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Η σύμβαση “Προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων χωρητικότητας 8κ.μ.”, προϋπολογισμού 334.800,00€, προβλέπει την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων βιοαποβλήτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας 8κ.μ., με σύστημα ανύψωσης κάδων.
Ο χρόνος παράδοσης των οχημάτων, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι πέντε μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
“Ενισχύουμε το σύστημα συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο μας εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Εστιάζουμε σε έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα