Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ενίσχυση ακριτικών νησιών με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύει το υπουργείο Υγείας το Αγαθονήσι και τη Μυτιλήνη για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης των κτιρίων του ΠΙΚΠΑ Λέρου για την φιλοξενία προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί η αποστολή υγειονομικού κλιμακίου στο Αγαθονήσι και στη Μυτιλήνη με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με τη ΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος». Τη ΜΚΕ απαρτίζουν ιατροί και νοσηλευτές από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), το ΕΣΥ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης, η 2η ΥΠΕ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να έχει μετακινηθεί γιατρός του ΕΣΥ στο Αγαθονήσι για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.

Επιπλέον, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει μεταβεί στη Μυτιλήνη με υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Να σημειωθεί δε, ότι η κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μυτιλήνη λειτουργεί κανονικά καθώς στελεχώθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ έχει στείλει έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές για την ενίσχυση της κινητής μονάδας στην Κω.Τέλος προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κτιριακής αποκατάστασης του ΠΙΚΠΑ Λέρου το οποίο έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για τη ϕφιλοξενία των προσφύγων.  Πηγή: in.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα