Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ενεργή συμμετοχή πολιτών σε σχεδιασμό και διαχείριση πρώην στρατοπέδων

Οι δυνατότητες συλλογικού σχεδιασμού και συνδιαχείρισης ενός δημόσιου χώρου από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συμπόρευσή τους σε μια διεκδίκηση έχοντας απέναντι την κεντρική εξουσία, αναδείχθηκαν σε εκδήλωση με θέμα «Διεκδίκηση πάρκου στο Μαρκόπουλο, η εμπειρία του στρατοπέδου Καρατάσιου» που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ-ΤΔΚ το απόγευμα του Σαββάτου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, ήταν ο διδάκτωρ Συμμετοχικού Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού του ΑΠΘ, Σωκράτης Σεϊτανίδης.  

Όπως επεσήμανε ο κ. Σεϊτανίδης το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου αποτέλεσε ένα «αστικό κενό» μετά την εγκατάλειψή του από τον στρατό και αναπτύχθηκε, όπως και στην περίπτωση του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ένα ισχυρό κίνημα διεκδίκησης για τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου.

«Αυτό που κατάφεραν οι σύλλογοι και οι συλλογικότητες ήταν να έχουν μαζί τους την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την υποστήριξη του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σύμπλευση αυτοδιοίκησης και κινημάτων και να ακολουθήσει μια κοινή διεκδίκηση του χώρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», ανέφερε ο κ. Σεϊτανίδης και πρόσθεσε ότι το 2018 οργανώθηκε μια δημόσια διαβούλευση, τα αποτελέσματα της οποίας υιοθετήθηκαν πλήρως από τον Δήμο.

Αναλυτικότερα στα Χανιώτικα νέα της Δευτέρας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα