Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,2469 δολ.

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2486 δολ. από το επίπεδο των 1,2435 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2469 δολ.

Το ενδιαφέρον της αγοράς αυτή την εβδομάδα εστιάζεται στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Εξάλλου αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του προγράμματος αγοράς ενυπόθηκων τιτλοποιημένων ομολόγων (Assset Backed Securities που ξεκίνησε η ΕΚΤ στις 21 Νοεμβρίου, στην προσπάθεια της να τονώσει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Απο την άλλη πλευρά η μεγάλη υποχώρηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου ευνοεί την αμερικανική οικονομία, και κατ΄επέκταση το δολάριο, καθώς θεωρείται από τις πλέον ενεργοβόρες στον πλανήτη

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 22 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 19 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 8,04% από 8,41% που έκλεισε την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,70% να διαμορφωθεί στο 7,34% από 7,72% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν οριακή υποχώρηση. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους μειώθηκε από 0,3301% στο 0,031%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,2571% από 0,257% το εξάμηνο υποχώρησε στο 0,82% από 0,180% στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,082%. Τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διατηρήθηκε στο 0,021%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα