Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Ενατος χρόνος “μάζωξης” 19 Αυγούστου 2018

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα 12 δεκάχρονα σχολιαρόπαιδα του τότε (τάξεως 1952) πραγματοποίησαν μετά από 66 ακριβώς χρόνια, την ένατη κατά σειρά “μαζωξή τους” (συγκέντρωσή τους) στις 19 Αυγούστου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 8.30 μ.μ. στη γνωστή ταβέρνα του Γιώργου του Μπουράκη, στα Κουνουπιδιανά.
Χαρακτηριστικό σημείο που πρέπει να αναφερθεί είναι, πως από τις αρχές Αυγούστου, πολλοί συμμαθητές με έπαιρναν τηλέφωνο και με κάποια αδημονία, με κάποια ανησυχία μπορώ να πω με ρωτούσαν: «Ελα ετοιμάζεσαι; Θα γίνει εφέτος η μάζωξη;».
Και όταν τους βεβαίωνα ότι θα γίνει, τότε ένας αναστεναγμός ανακουφίσεως έβγαινε από μέσα τους και με φανερή ικανοποίηση έλεγαν: «Αντε με το καλό».
Οταν δε τους έλεγα ότι του χρόνου στην 10η μάζωξη θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας και θα κληθούν να παραστούν και οι άρχοντες της πόλεως μαζί με τους σημερινούς δασκάλους του Ενάτου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας τότε – πανηγύριζαν!!!
Είναι πράγματι ωραίο – πολύ ωραίο, να συναντάς έστω και μια φορά κάθε χρόνο τους συμμαθητές των πρώτων νεανικών, των πρώτων μαθητικών σου χρόνων.
Οι αναμνήσεις έρχονται συνέχεια και συνέχεια και κυριολεκτικά σε κατακλύζουν, και σου θυμίζουν πρόσωπα και, πράγματα που δεν θα ξανάρθουν ποτέ μα ποτέ πιά.
Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχουν οι δάσκαλοι μας που μας έδωσαν τα πρώτα φώτα, τις πρώτες στέρεες βάσεις, τις ανυπέρβλητες εκείνες ηθικές αρχές και αξίες, που πάνω τους πατήσαμε και στηριχτήκαμε.
Και αντέξαμε στο δύσκολο ανηφόρι της ζωής.
Τα ονόματά τους: Ιωάννης Πανταλός (διευθυντής), Θεόδωρος Αρώνης (υποδιευθυντής), Πιτσιγαυδάκη Φωτούλα, Λεκανίδου Τασία, Λεντάρη Ευαγγελία και Γυπάκης Ιωάννης.
Αιωνία τους η μνήμη.
Η συγκέντρωσή μας αυτή, τα είχε όλα, μα όλα. Κέφι, χαρά, ζωή, αναμνήσεις, διηγήσεις, συγκινήσεις.
Μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη από όσες έγιναν εως τώρα.
Και του χρόνου να ‘μαστε καλά -πρώτα ο Θεός- να ξαναβρεθούμε, να τα ξαναπούμε.
Αμήν


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα