Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Eνας Καλλιτέχνης Δημιουργός!

Δημιουργία η Τέχνη θέλει Hρεμο Πνεύμα Γιατί η δημιουργία είναι έμμονη ΙΔΕΑ! Eμμονο ΠΑΘΟΣ! Eνας ΑΓΩΝΑΣ! ΚΑΙ Απαιτείται “απόλυτη” ΑΦΟΣΙΩΣΗ!
Και δεν πρέπει καμιά άλλη σκέψη ασχολία να παρεμβάλετε να διακόπτει τον Δημιουργό! ΚΑΙ εκείνος, που ανακόπτει τον δημιουργό τελεί πράξη ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ…!

Όλους τους Δημιουργούς Καλλιτέχνες ! τους διαπνέει ο εγωκεντρισμός Όμως ! Εάν δεν υπήρχε αυτός ! δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν. Εάν δεν πίστευαν στον εαυτό τους  Το θέμα όμως είναι ! Αυτός ο εγωκεντρισμός να ωθεί τα άτομα αυτά να δημιουργούν στην υπηρεσία του Ανθρώπου ! και όχι στην υπηρεσία του εντυπωσιασμού και του χρήματος θυσιάζοντας ,τον παράγοντα Άνθρωπο ! να βλαστίσει επί τέλους στον Κόσμο μας η Ακακία.

Δεν φτάνουν τα ταξίματα και οι επικλήσεις σε ανώτερες δυνάμεις για ότι μας συμβαίνει Χρειάζεται δράση δημιουργίας ! με πίστη πάνω στα αλώνια που αγωνίζονται Τέχνες και Πολιτισμός για να ορθοποδήσουμε και να ακουμπήσει η κεφαλή μας στον ουρανό!
Καιρός πλέον τα Θεόπνευστα δημιουργήματα της «Καθαρής συνείδησης» να πυκνώσου να περιδιαβαίνουν ολάκαιρο τον ΚΟΣΜΟ ! Η πραγματική Τέχνη ! Πρέπει να μας  Διδάσκει ! να μας Φρονηματίζει ! να μας Ανυψώνει !
Και να μας κάνει αντάξιους του Ανθρωπίνου γένους .,αντίθετα μετατρέπετε σε  εγκληματική πράξη όταν αυτή η δύναμη χρησιμοποιείται από ανήθικο Καλλιτέχνη που αρκείται στο να κολακεύει μόνο τις πιο λίγο καλλιεργημένες αισθήσεις, που υποβιβάζει συνεχώς τον Άνθρωπο !αυτό που δυστυχώς χαρακτηρίζει την εποχή μας ….
Για την αξία των έργων τέχνης, τον πρώτο ρόλο παίζουν η προσωπικότητα του δημιουργού, δηλ. το ταλέντο και η ζωντάνια των ιδανικών του. Όταν υπάρχει ταλέντο και ζωντανά ιδανικά τότε το έργο είναι ωραίο Η Τέχνη , δεν φτάνει  να απευθύνεται μόνο  στις αισθήσεις, αλλά πρέπει και να προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις  σε ένα βαθύτερο επίπεδο, στο επίπεδο του υποσυνείδητου με αποτέλεσμα να προκαλούνται ορισμένοι κραδασμοί  στο πνεύμα του δέκτη, του θεατή. Στη τάση που έχουμε διεργασίας ταύτισης μέσα μας με το έργο τέχνης αποτελεί ένα θετικό στοιχείο, ένα ισχυρό όπλο για τον καλλιτέχνη να μας ανυψώσει και να μας κάνει αντάξιους του Ανθρωπίνου γένους.
Αντίθετα όταν αυτή η δύναμη χρησιμοποιείται από ανήθικο και αδιάφορο προς τα ανθρώπινα  προβλήματα καλλιτέχνη,  γίνεται αρνητική και καταστροφική γιατί υποβιβάζει  συνεχώς τον άνθρωπο. Η επιθυμία  και η φιλοδοξία του καλλιτέχνη που απλώς αποζητά να «ψυχαγωγεί» τυφλώνει και είναι ασέβεια να αρκείται στο να κολακεύει μόνο τις πιο λίγο καλλιεργημένες αισθήσεις του ανθρώπου.
Γιατί τα Πολιτιστικά στοιχεία που ανεβάζουν πάντα τους λαούς είναι οι «μεγάλοι» οι λίγοι άνθρωποι του Πνεύματος.
Οι Άνθρωποι που οι σκέψεις και οι πράξεις τους πηγάζουν από κίνητρα ουμανιστικά, την Αγάπη για τον άνθρωπο.
Αυτοί οι άνθρωποι  που καθοδηγούνται  από την έμπνευση, από την ενόραση από τα υψηλά ιδανικά και το συναίσθημα  σε συνεργασία με τη λογική .Το μεγαλύτερο έργο, είναι εκείνο που προσφέρει στον άνθρωπο, την υψηλότερη  συνείδηση του εαυτού του και της δύναμης του να μεταμορφώσει τον εαυτό του και την κοινωνία.
Μόνο τότε θα βρει την πραγματική απόλαυση ο άνθρωπος. Μέσα στη ζωή, τότε που θα δίνει χαρά ο ίδιος στους άλλους και οι άλλοι σ  αυτόν.
Ανεξάρτητα των διαφορετικών κοινωνικών συστημάτων που ανήκουμε, τους διαφορετικούς σκοπούς και ιδέες που επιδιώκουμε, ζούμε  όμως σε ένα κόσμο που το μεγαλύτερο ιδανικό του πρέπει να είναι η ΕΙΡΗΝΗ η ΑΓΑΠΗ για τον Άνθρωπο, για οποιονδήποτε Άνθρωπο, ανεξάρτητα φυλετικής διαφοράς, θρησκείας, χρώματος ή γλώσσας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα