Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ένα ξεχωριστό μάθημα στο 4ο Λύκειο Χανίων

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης συνομίλησε με μαθητές για το “Πότες θα κάμει ξεστεριά…” και τη λογοτεχνία

Ενα ξεχωριστό μάθημα πραγματοποιήθηκε χθες στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων.
Προσκεκλημένος στο τμήμα Β1 ήταν ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης ο οποίος μίλησε στους μαθητές για το βιβλίο του: “Πότες θα κάμει ξεστεριά…” (έκδοση των “Χανιώτικων νέων” και του Μουσείου Τυποφραφίας).
Αφορμή το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν διαβάσει και αναλύσει με την καθηγήτριά τους Βίκυ Κόλλια δύο διηγήματα του βιβλίου.

Ενα βιβλίο που γράφτηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και αφορά γεγονότα που συνέβησαν στην Κρήτη την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Ο κ. Κακατσάκης απευθυνόμενος στα παιδιά, αναφέρθηκε στα δικά του μαθητικά χρόνια και στο πώς ξεκίνησε να γράφει διηγήματα, στις ιστορίες που του έλεγε η γιαγιά του για την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά και στο πρώτο διήγημα που ειχε γράψει ως μαθητής της Ά Λυκείου.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές ήταν ακόμη περισσότεροι καθώς παραβρέθηκαν και οι μαθητές του Β4 με εκπαιδευτικούς για να ακούσουν τον κ. Κακατσάκη ο οποίος μίλησε για τη λογοτεχνία και τη γραφή. Μάλιστα, ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές που απηύθυναν ερωτήσεις.
Οπως ανέφερε η κα Κόλλια η οποία διδάσκει νεοελληνική γλώσσα και νεοελληνική λογοτεχνία, «με αφορμή αυτό το μάθημα το οποίο ανοίγει φτερά, διαβάσαμε δύο από τα διηγήματα αυτής της εξαιρετικής συλλογής του κ. Κακατσάκη τα οποία άρεσαν πάρα πολύ στους μαθητές. Έτσι σκεφτήκαμε να φέρουμε τον ίδιο τον γράφοντα στην τάξη, να παρουσιάσει στα παιδιά αυτή τη συλλογή που έχει και ιστορική και λογοτεχνική αξία και να συνομιλήσει μαζί τους για το πώς γράφεται ένα ποίημα αλλά και ένα πεζό κείμενο, γιατί ο κ. Κακατσάκης είναι και ένας πολύ καλός ποιητής και πεζογράφος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα