Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Παρέμβαση Τ. Βάμβουκα για τα κομμένα δέντρα

Σας δωρίζω, κ. αντιδήμαρχε, αυτό το θαυμάσιο βιβλίο για τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, γιατί ακόμη και τα δέντρα σε αυτή την πόλη έχουν μια ιστορία, την οποία δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεριζώσετε.


Τα έργα που εκτελείτε στον Δημοτικό Κήπο τα βρήκατε έτοιμα, προετοιμασμένα από τη δικιά μας δημοτική αρχή, φοβάμαι όμως ότι τα κακοποιείτε και μάλιστα υπερηφανεύεστε γι’ αυτό. Κόβονται και «αραιώνονται» υπεραιωνόβια δέντρα, πολλά από τα οποία βρίσκονται εκεί από την εποχή του Ρεούφ Πασά, που τον ίδρυσε το μακρινό 1870.
Η φωτογραφία με τα κομμένα δέντρα που παραθέτω είναι αδιάψευστος μάρτυρας.


Δυστυχώς αυτές τις μέρες αποδεικνύετε ότι ο κύριος δήμαρχος και η δημοτική σας αρχή με μια σειρά πράξεις, όπως ο τρόπος που «καθαρίσατε» με μπουλντόζες ιδιωτική δασική έκταση και η «απογύμνωση» των δέντρων στην Πύλη της Άμμου – στο οποίο αναφέρεται η οικολογική πρωτοβουλία – εκφράζετε μια επικίνδυνη νοοτροπία, μίγμα άγνοιας, αυθαιρεσίας και ιδιοκτησιακής νοοτροπίας στα δημόσια πράγματα.
Διαβάστε με προσοχή αυτό το βιβλίο, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να εκτιμήσετε την ιστορία της πόλης μας και να δείτε το πράσινό της με διαφορετική ματιά.
Θα αναμένουμε εξηγήσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα