Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ένα πολυτάλαντος 79χρονος στα Νέα Ρούματα

Στα απίστευτα κι όμως αληθινά που συμβαίνουν στον κόσμο η περίπτωση που συναντήσαμε χθες, κατά το γύρισμα της βιντεοσκόπησης για το 7ο κατά σειρά επεισόδιο “Γεύσεις Κρήτης” των “Χανιώτικων νέων”, στο πανέμορφο χωριό της ορεινής ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά, τα Νέα Ρούματα.

Εκεί γνωρίσαμε έναν τυφλό ηλικιωμένο που γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες και παράλληλα είναι οργανοπαίκτης λαούτου και φυσαρμόνικας! Πρόκειται για τον 79χρονο Θεμιστοκλή Μπουλταδάκη που μας τραγούδησε παίζοντας λαούτο και στη συνέχεια φυσαρμόνικα, για να μας πει έπειτα τα εξής:

«Γεννήθηκα εδώ, στα Νέα Ρούματα, και είμαι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας μας, εκ των οποίων τα δύο είναι κορίτσια. Δύσκολα ήταν τα χρόνια της κατοχής, αλλά δόξα τω Θεώ επιβιώσαμε παρά τη φτώχεια που επικρατούσε. Είχα την ατυχία να είμαι εκ γενετής αόμματος, αλλά και πάλι δοξάζω τον Θεό που έχω την υγειά μου και ευχαριστώ και τον αδερφό μου αλλά και τη γυναίκα του την Ευτυχία που είναι κοπέλα χαρισματική, καλοσυνάτη, άριστη νοικοκυρά και με περιποιείται εδώ και 40 χρόνια. Μόνος μου έμαθα λαούτο και φυσαρμόνικα, όπως και Αγγλικά, Ιταλικά και Ρωσικά, παρακολουθώντας ραδιοφωνικές εκπομπές. Όπως άκουσα προηγουμένως η εκπομπή με τη βιντεοσκόπηση για τις “Γεύσεις Κρήτης” θα προβληθεί στις 26 Ιανουαρίου και θα την ακούσω. Χρόνια πολλά να ευχηθώ με ειρήνη σε όλο τον κόσμο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα