Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ένα κόμμα φυλλορροεί

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά συνεχώς συρρικνώνεται. Καταντά χωρίς μέλλον. Καταστρέφεται. Η συνύπαρξη του εκλεγέντος προέδρου με τις συνιστώσες του κόμματος είναι αδύνατη. Οι αντιπαραθέσεις και οι αποχωρήσεις δεν έχουν τέλος. Χιλιάδες μέλη πιέζουν να φύγει ο κ. Κασσελάκης που ψάχνουν ακόμη να βρουν ποιος είναι.

Για το μέλλον του κόμματος σενάρια επί σεναρίων ακούγονται. Ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει σ’ όλα πίσω, να πάει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Συνεντευξιάζεται ακόμα και στον δρόμο. Δεν βλέπει ότι η πολιτική ζωή μετατρέπεται σε αρένα, ότι αιμορραγεί πολιτικά. Ομιλεί ακόμα και περί διαπλοκής στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Σημίτη.
Στην Κουμουνδούρου προβληματίζονται όλες οι τάσεις. Οι θύτες ψάχνουν να βρουν πόσοι τελικά θα αποχωρήσουν και πότε, πριν ή μετά το Συνέδριο. Οι ζυμώσεις γίνονται έξω από τα όριά τους.

Οι προεδρικοί θέλουν το ζήτημα να κλείσει άρον-άρον, αλλά οι άλλοι θέλουν χρόνο να δώσουν τη μάχη σε λίγους μήνες μια κρίσιμη περίοδο εντός του κόμματος, τουλάχιστον μέχρι τις εξαιρετικά κρίσιμες από πολιτική σκοπιά Ευρωεκλογές. Τότε θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις του νέου προέδρου, ο οποίος λέει και ξελέει. Παράδειγμα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές, που το πήρε πίσω.
Η κατάσταση σοκάρει. Προκαλεί ερωτήματα για την υπόσταση του κόμματος και για τον θεμελιώδη θεσμό της Αξ/κης Αντιπολίτευσης, την οποία ο κ. Κασσελάκης κομμάτιασε. Μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει δύο βουλευτές, 52 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και άγνωστος αριθμός στελεχών, πράγμα που χαροποιεί τη Ν.Δ.

Στην ουσία ο κ. Κασσελάκης πήρε αυτό που δήλωνε ότι ήθελε, δηλαδή ένα κόμμα με πολιτική διαδρομή, μεγάλο και ιστορικό, που κυβέρνησε τη χώρα με τη βεβαιότητα ότι θα ξανακυβερνήσει. Όπως φυσικά, όμως, πήρε την καρέκλα του προέδρου δίχως πόδια.
Έτσι η προσπάθεια να συνεννοηθεί με τα στελέχη της παράταξης της “Ομπρέλας” των “6+6” και λοιπών, φαίνεται αδύνατη. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και τούτο με ευθύνη του ίδιου. Πέραν των ασαφών φλυαριών στο Σ.Ε.Β. και περί του Αλέξη Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί να είναι ο συνεχιστής των ουσιωδών θεμάτων της ιδεολογίας και της πολιτικής των οραμάτων του κόμματος που εξαιτίας του φυλλορροεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα