Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Εν συντομία…

– (Nέα πραγματικότητα) Υπάρχει μια δημοφιλής πλατφόρμα (online delivery) η οποία με την πρόσφατη απόφασή της να αλλάξει την εργασιακή σχέση σε 115 διανομείς, προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων στα social media, το οποίο δεν έμεινε χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει ότι κάτι νέο εκκολάπτεται. Ότι το “νέο” εργασιακό status των διανομέων που δημιούργησε η οικονομική κρίση στη χώρα, η νέα τακτική των ενοικιαζόμενων εργαζομένων με το απτό καθεστώς ανασφάλειας, στρέφουν τον κόσμο της εγασίας -μέσω του fb- σε νέες μορφές συλλογικού αγώνα. Όταν η ηλεκτρονική τεχνολογία έρχεται αρωγός των εργαζομένων, κάτι μπορεί να αλλάξει στην κοινωνία!

– (Aμείωτοι οι θάνατοι) Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την Covid-19 ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Reuters. Με τους ανεμβολίαστους να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στην επιθετική μετάλλαξη Δέλτα και να είναι πρώτοι στη λίστα των θανόντων. Δυστυχώς, περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη κάνει έστω μία δόση εμβολίου κατά της πανδημίας, σύμφωνα με το Our World in Data. Απόδειξη του πόσο ο κόσμος μας παραμένει διαιρεμένος σε πλούσιο -και εμβολιασμένο Βορρά- και σε φτωχό -κι ανεμβολίαστο- Νότο. Αλλά και πόσο οι δεισιδαιμονίες και οι συνωμοσιολογίες κυριαρχούν στα λαϊκά -και όχι μόνο- στρώματα των “πολιτισμένων” κοινωνιών.

– (Φθινοπωρινό) Το φθινόπωρο είναι τα χρώματά του κι ο καιρός του. Που εμπνέουν και τη μελαγχολική ποίησή του! Είτε στο βουνό βρίσκεσαι (φωτ. 1), είτε στη θάλασσα (φωτ. 2), οι εναλλαγές των χρωμάτων, όπως και οι διακυμάνσεις καιρού και ψυχοσύνθεσης, εκπλήσσουν. Η φύση πραγματικά σε καλεί για το στερνό της αντίο. Πριν φτάσουν το κρύο, οι βροχές και το χιόνι και δώσουν παντού μια εικόνα θλίψης.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα