Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Εν ονόματί μας αλλά για πάρτη τους

Απορία Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ: Το συμφέρει το ΚΙΝΑΛ, κόμμα του 6% που θα έπαιζε ισχυρό ρόλο στην διαμόρφωση εξουσίας, να μη θέλει απλή αναλογική;
• Γνωρίζοντας ότι δεν θα επανεκλεγούν με τα ποσοστά του 2015 νομοθέτησαν την απλή αναλογική ώστε αναγκαστικά να είναι στην εξουσία 3 και περισσότερα κόμματα. Και ο τόπος ουσιαστικά να μην κυβερνάται αλλά να ασχολούνται όλοι με τις μεταξύ τους κομματικές και κυβερνητικές ισορροπίες.
• Δηλαδή, το συμφέρον του κόμματος υπεράνω του συμφέροντος του τόπου. Το προσωπικό συμφέρον της νομενκλατούρας κάθε κόμματος.
• Φανερή είναι ήδη από την πρώτη εμπειρία μας με τον “Κλεισθένη” η αβεβαιότητα κυβερνησιμότητας από τον όποιο δήμαρχο και τη μειοψηφική ομάδα του.
• Tι θα γίνει; Είναι φανερό. Η όποια επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να θεσπίσει νομοθετικά περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπο του δημάρχου ώστε να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι της χώρας. Δηλαδή, θα έχουμε περισσότερο δημαρχοκεντρικούς δήμους από πριν. Επιτυχία! Του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτή.
• Το ίδιο επιθυμούν και σε επίπεδο χώρας. Κομμάτι εξουσίας να έχουν στις μεθεπόμενες εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική που ψήφισαν, αν η Ν.Δ. δεν έχει αυτοδυναμία.
• Και εάν ο Τσίπρας πάρει, με απλή αναλογική, την ηγεμονία της λεγόμενης κεντροαριστεράς θα μπορεί υπό συνθήκες να είναι και πάλι πρωθυπουργός. Και θα πάρει και περισσότερες εξουσίες για να μπορεί να κυβερνά!
• Το ότι η κυβερνητική αστάθεια, που μπορεί να γίνει και μόνιμη (αιωνίως εκλογές με απλή αναλογική) θα βλάψει ανεπανόρθωτα την ήδη ασταθή οικονομία της χώρας, δεν τους ενδιαφέρει. Το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον τους μόνο τους νοιάζει.

3 Comments

  1. Αυτός είναι ο ορισμός του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τον νοιάζει η χώρα.
    Και αυτό κάνει την διαφορά από τα κανονικά κόμματα – πως τα ενδιαφέρει και η χώρα.
    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί, λόγω εκλογικού νόμου, πάλι στην εξουσία, ενώ θα τον έχει διώξει ο λαός, μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατικό πραξικόπημα – που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα. Αλλά δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Πρώτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθεί μετά τις εκλογές και άλλο, και δεύτερον, γιατί δεν θα βρεθεί κανείς να κυβερνήσει μαζί του – όποιος κολλάει στον ΣΥΡΙΖΑ, καταπίνεται από το φαρμακερό φίδι. Για να έχει η Ελλάδα προοπτικές, πρέπει πρώτα να ξεμπλέξει από αυτό.

    • Τα «κανονικά κόμματα» (μην το ξεχνάμε…) μας έστειλαν στον Καιάδα! Κατά τα άλλα, ενδιαφέρονταν για τη χώρα – στο δημόσιο ταμείο της οποίας χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια.

      • Τα κανονικά κόμματα έκαναν την Ελλάδα μια κανονική δημοκρατία και φρόντισαν για 30 χρόνια ευημερία που όλοι την δέχτηκαν και την χάρηκαν. Η Ελλάδα χρεοκόπησε βασικά γατί οι πολίτες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητες της χώρας. Οι πολιτικοί έδιναν παραπάνω από ό, τι είχε η οικονομία μας να δώσει. Αν δεν τα έδιναν, οι Έλληνες θα ψήφιζαν άλλους που θα τα έδιναν, και πάντα θα βρισκόταν κάποιοι που θα τα έδιναν όσο υπήρχε εύκολος δανεισμός. Η Ελλάδα λοιπόν είχε μπλέξει σε ένα φαύλο κύκλο, που τελικά διασπάστηκε με την χρεοκοπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, αλλά και τώρα ως κόμμα που πάει να χάσει της εκλογές και είναι πάλι κάτι σαν αντιπολίτευση, ζητούσε πιο πολλά από όλα που μας έφεραν την χρεοκοπία βασικά πιο πολύ κράτος και όλα σε όλους ανεξάρτητα από που θα τα βρούμε. Με μη κανονικές κυβερνήσεις, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα μετά την δικτατορία θα είχε γίνει άμεσα πάλι δικτατορία, αριστερή. Το πολύ κακό παραμένει πάντα πολύ κακό άσχετα πως το καλύτερο έχει και αυτό αρνητικά στοιχεία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα