Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Εν Χανίοις και μη…

1[ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ] Δεκάδες έργα “κληρονομιά” άφησε στην πόλη των Χανίων ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας (φωτ.), όπως διαπιστώθηκε από το χθεσινό ρεπορτάζ των “Χ.ν.”. Κι αν αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν με τέτοια έργα κάποιος να μην επανεκλέγεται, η απάντηση είναι απλή. Τα άφησε -σχεδόν όλα- να ξεκινήσουν στο τέλος της θητείας του, με αποτέλεσμα αφενός να φαίνονται ως προεκλογικά, αφετέρου να μην έχει τον χρόνο να τα “διαφημίσει” στους πολίτες. Σε αυτό συμπληρώστε και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις απαιτούμενες από την Περιφέρεια υπογραφές για έργα όπως την επέκταση του ΧΥΤΥ. Τις καθυστερήσεις αυτές λοιπόν “πλήρωσε” ο κ. Βάμβουκας.

 

[ΑΤΖΕΝΤΑ] Οι πράξεις Βάμβουκα θα μονοπωλούν κατά πώς φαίνεται για τα επόμενα χρόνια την ατζέντα του Δήμου Χανίων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις μέχρι σήμερα κινήσεις της νέας δημοτικής Αρχής που σε μια προσπάθεια να δείξει ότι κάτι κάνει κι αυτή, βιδώνει πορτοκαλί κολωνάκια (“πατρότητας” Βάμβουκα κι αυτά βέβαια), κάνει τον τροχονόμο σε λεωφορεία και χρηματαποστολές και πλασάρει προφίλ “συγκρουσιακό” οδηγώντας τον Δήμο σε πολυετείς δικαστικές διαμάχες.

 

2[ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ “ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ”;] Μια τέτοια δικαστική διένεξη ξεκίνησε και για το οικόπεδο της Νέας Χώρας, όπου κι εκεί κατηγορήθηκε ο πρώην δήμαρχος ότι έπραξε “μη ηθικά”, καθώς ήταν ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. (μη εκτελεστικό) της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.
Για τους χειροκροτητές αυτού του εγχειρήματος (και είδαμε ένθερμους στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο) το “ηθικό ασυμβίβαστο” τελειώνει άραγε εκεί; Για παράδειγμα ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση αυτή αντιδήμαρχος (με αντιμισθία) είναι ο κ. Χαζιράκης (φωτ.), ως υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Ταυτόχρονα όμως, ως δικηγόρος, είναι αυτός που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί πολίτες που έχουν στραφεί κατά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων διεκδικώντας αποζημιώσεις. Είναι μάλιστα και ο εμπνευστής της πρόσφατης δημιουργίας σχετικού Συλλόγου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

[ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ] Ασυμβίβαστος με την πραγματικότητα φαίνεται να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για το ζήτημα των υδρογονανθράκων, καθώς βλέπουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να “αντιδρά” σε συμβάσεις που υπέγραψε μόλις δέκα ημέρες πριν τις εκλογές σε κλίμα πανηγυρικό! Ουκ ολίγες οι κυβιστήσεις που ζήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, άρα έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί. Από ένα κόμμα όμως που στην Κρήτη πήρε τόσο υψηλά ποσοστά, θα περίμενε κανείς τη στοιχειώδη σοβαρότητα σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το -επαπειλούμενο περιβαλλοντικά- μέλλον του νησιού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες