Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Εν Χανίοις και μη

[Αναμενόμενο] Αναμενόμενη η αποχώρηση του κ. Βάμβουκα (φωτ.) από το δημοτικό σχήμα. Εξίσου αναμενόμενος και ο τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσε τον διαχωρισμό του από τις πολιτικές επιλογές Σημανδηράκη ο τέως δήμαρχος. Ούτε «ηρωική έξοδο» επεδίωξε, ούτε άλλα… δράματα. Άλλωστε αυτή η “θεατροποίηση” της τοπικής πολιτικής ζωής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά βέβαια, αν η δημοτική Αρχή είχε νικήσει τον “δαίμονα” της αλαζονείας που δείχνει να την καταδιώκει, αν κρίνουμε από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις όχι μόνον του ίδιου του δημάρχου αλλά και άλλων αντιδημάρχων και στελεχών.

[Είδες ο.. «χειρότερος»] Πολύ πιο ουσιαστικές οι εξελίξεις σε έναν γειτονικό Δήμο, αυτόν του Αποκόρωνα, όπου η συστηματική δουλειά των τελευταίων ετών αποτυπώνεται και στα έργα που υποβλήθησαν στο πρόγραμμα “Τρίτσης”. «Έκλεψε τις εντυπώσεις» η ετοιμότητα του Δήμου Αποκορώνου, ο οποίος και μελέτες είχε και ρεαλιστικές προτάσεις προχώρησε, με αποτέλεσμα σύντομα η περιοχή να αποκτήσει νέες σημαντικές υποδομές. Πού να μην ήταν δηλαδή και ο… «χειρότερος δήμαρχος» ο κ. Κουκιανάκης (φωτ.), όπως τον χαρακτήρισε η αντιπολίτευση. Αν είναι έτσι πάντως, μακάρι να παραδειγματιστούν και οι άλλοι δήμαρχοι του νομού και να… χειροτερέψουν.

 

[Λάθος μήνυμα] “Μύλος” με το εμβόλιο της Άστρα Ζένεκα και με τις αντιφατικές οδηγίες της Επιτροπής για τον εμβολιασμό ομάδων του πληθυσμού στην Ελλάδα. Εύλογες και οι διαμαρτυρίες και οι ανησυχίες. Από εκεί όμως, μέχρι το σημείο που έφτασε ο Χανιώτης βουλευτής και τ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης (φωτ.) υπάρχει μια… άβυσσος κοινής λογικής. Ξεσπάθωσε λοιπόν ο κ. Πολάκης στα κοινωνικά δίκτυα κι έκανε λόγο για εμβόλια που «δεν έχουν τελειώσει με τον συνήθη και ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο τη μελέτη φάσης τρία». Τι ακριβώς καλή υπηρεσία στη Δημόσια Υγεία προσφέρει αυτή η δήλωση, πέρα από το να ρίχνει νερό στο μύλο της αντιεμβολιαστικής παράνοιας; Καβάλα στο… κύμα των αρνητών ο κ. Πολάκης. Κατά πως φαίνεται το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

 

Στο 2ο επεισόδιο, συζητάμε «Μεσοβδόμαδα» για τις εξελίξεις στην διοίκηση του Δήμου Χανίων και τα πρώτα σενάρια για τους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου… από το παρελθόν.

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,επί του ενημερωτικού για τα τοπικά μας θέματα σχόλιο,επιτρέψτε μου σε ότι αφορά το θέμα της υγείας να αναφέρω ότι κατά τα φαινόμενα ο κ.Πολάκης “κήρυξε τον πόλεμο ” στους “ταβλαδόρους” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ,του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας,του Οργανισμού Υγειας του Ηνωμένου Βασιλείου κλπ.,οι οποίοι μεταξύ πλακωτού και φεύγα λένε ,ας εγκρίνουμε και κανένα εμβόλιο…..Εμείς τώρα ποιόν πρέπει να πιστέψουμε; Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες