Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

“Εν Χανίοις 2017”

H συμπλήρωση 120 χρόνων από την Κρητική Επανάσταση του 1897 – 1898 αλλά και των 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και διανοητή, Νίκου Καζαντζάκη, προτάσσεται στην φετινή έκδοση του “Εν Χανίοις”.
Aυτό επισημάνθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, και η επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους,  με αφορμή την παρουσίαση του νέου, 11ου τόμου, της έκδοσής του “Εν Χανίοις 2017”, αύριο στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι). Η παρουσίαση θα γίνει με παράλληλη προβολή σχετικών διαφανειών από την κα Σημανδηράκη.
«Ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει φέτος τον ενδέκατο τόμο της επίσημης έκδοσης «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ», συνεχίζοντας μια εκδοτική παράδοση χρόνων», επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της για την απήχηση και την αποδοχή της έκδοσης από το αναγνωστικό κοινό, τους πνευματικούς φορείς καθώς και από επιστημονικά Ιδρύματα.
Η επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε από την πλευρά της ότι στη φετινή έκδοση  προτάσσεται η συμπλήρωση 120 χρόνων από την Κρητική Επανάσταση του 1897 – 1898 αλλά και των 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και διανοητή, Νίκου Καζαντζάκη.  Σχετική με τα θέματα αυτά είναι η έρευνα – αφιέρωμα από την Επιμελήτρια της έκδοσης στις σφαγές και την πυρπόληση των Χανίων το 1897, που συνοδεύεται από σχετικό εικονογραφικό παράρτημα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εργασίες, που αφορούν στον Ν. Καζαντζάκη, καθώς και τα θέματα από άλλα πεδία, που πραγματεύονται οι υπόλοιποι εκλεκτοί συνεργάτες του “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”.
Το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να παραλαμβάνει την έκδοση, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα