Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

“Εν αρχή ην ο έρως”

Την Εικαστική Έκθεση με τίτλο: “Εν αρχή ην ο έρως – από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του”, διοργανώνουν η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών “Νεώριον Τέχνης” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) από τις 12 έως 20 Οκτωβρίου, στα Χανιά. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Σκοπός της Έκθεσης είναι να παρουσιαστεί μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, η διαχρονικότητα του και κυρίως οι πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασία Βεργανελάκη – Κοτσιφάκη, Μαγδαληνή Βογιατζή, Αθηνά Γαλανάκη, Ellen Weijers – Γιγουρτάκη, Σοφία Δασκαλάκη, Χρυσούλα Ζήκου, Γιώργος Κοκοβλής, Βασίλης Κοτρώτσος, Μαριάνθη Λουκάκη, Γρηγόρης Νιόλης, Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη, Νίκος Παπουτσάκης, Βάσω Ρεθεμιωτάκη, Θεόφιλος Σγουρόπουλος, Κώστας Σπανάκης, Τατιάνα Τουζλούκωφ, Μάνος Χαραλαμπάκης.
Επιμέλεια έκθεσης: Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος & Ιστορικός Τέχνης.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

– Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.
«Τα πάθη του έρωτα στον ελληνικό 19ο και 20ό αιώνα». Ομιλήτρια: Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

– Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.
«Κραταιά ως θάνατος αγάπη. Το παράλογο του έρωτα στη χριστιανική παράδοση». Ομιλητής: Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Α.Π.Θ. – Συνθέτης

– Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.
Απαγγελία στίχων του «Ερωτόκριτου» από την ηθοποιό Παναγιώτα Παρασκευοπούλου

– Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.
Μουσική βραδιά με την Ζωή Κολλάρου και τον Γιάννη Μανούσακα

Είσοδος ελεύθερη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες