Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Εν αναμονή εξελίξεων για Πολεμικό Μουσείο στο Φιρκά

Εγκρίθηκαν ομόφωνα τις προηγούμενες ημέρες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, οι όροι για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη ‘‘Μελέτη διαμόρφωσης – επισκευών χώρου για την στέγαση του παραρτήματος Χανίων του Πολεμικού Μουσείου’’ (προϋπολογισμού 37.200,00 € με ΦΠΑ 24%, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πιστώσεις του Δήμου Χανίων).
Αντικείμενο της σύμβασης που θα γίνει μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του Πολεμικού Μουσείου είναι η εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται (αρχιτεκτονική, μουσειογραφική – μουσειολογική, εγκαταστάσεων Η/Μ) για την αποκατάσταση του Φρουρίου Φιρκά, με σκοπό την στέγαση του Παραρτήματος Χανίων του Πολεμικού Μουσείου.
Υπενθυμίζεται ότι τμήμα του Φρουρίου Φιρκά για την μετεγκατάσταση του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, είχε παραχωρηθεί με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Το Πολεμικό Μουσείο στεγαζόταν το κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων επί της οδού Τζανακάκη μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του κτηρίου από πυρκαγιά στις 22 Ιουλίου του 2018.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα