Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Εμβολιασμοί και υποστελέχωση

Οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας και στα Χανιά, έχουν επωμιστεί σημαντικό “βάρος” της διαδικασίας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και φαίνεται να τα καταφέρνουν περίφημα αλλά όχι χωρίς κόστος για τη δημόσια υγεία. Στο Κέντρο Υγείας Χανίων (πρώην ΙΚΑ) δύο γιατροί, παθολόγοι, απασχολούνται με τον εμβολιασμό με αποτέλεσμα αναβολές και καθυστερήσεις σε όλες τις άλλες ιατρικές πράξεις. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ταυρωνίτη, εκτός από την εκεί γιατρό, απασχολούνται και οι γιατροί από το Περιφερειακό Ιατρείο Βουκολιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις δύο αυτές περιοχές και πέριξ. Ανάλογη εικόνα και στα Κέντρα Υγείας Κισσάμου και Βάμου.

Αλλά ακόμα και το Νοσοκομείο Χανίων, παρότι λόγω μεγέθους οργανισμού μπορεί να «σηκώσει» προς το παρόν το «βάρος» που του αναλογεί, είναι αυτονόητο ότι τρεις εμβολιαστικές γραμμές σε 12ωρη λειτουργία καθημερινά, επιβαρύνουν άλλες υπηρεσίες υγείας.

Επειδή υπάρχει η γενική παραδοχή ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα είναι και μαραθώνια και επαναλαμβανόμενη, η Πολιτεία, εφόσον αποφασίσει να την κρατήσει εξολοκλήρου στις δημόσιες δομές, πρέπει να τις ενισχύσει άμεσα με προσωπικό, για να μην μετατραπούν σε «ιατρεία μίας νόσου».

 

Στο 55ο επεισόδιο, οδηγάμε ανάμεσα σε βουνά από χιόνι στον Σελινιώτικο γύρο, ενώ «μπαίνουμε στο μυαλό» του Δημάρχου για την δομή αστέγων και «καλωσορίζουμε» και στα Χανιά αντί για Βρετανούς τουρίστες, την βρετανική…. μετάλλαξη του κορωνοϊού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα