Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Εμφύτευση βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Χανίων

» Νέες σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης

Πραγματικότητα αποτελεί εδώ και μια εβδομάδα η εμφύτευση βηματοδοτών στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων! Δύο γιατροί της Κλινικής αφού ολοκλήρωσαν τη μετεκπαίδευσή τους σε νοσοκομεία των Αθηνών, μπορούν και πραγματοποιούν πλέον εμφυτεύσεις δίνοντας μια τεράστια βοήθεια στους ασθενείς που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στο Ηράκλειο για να κάνουν τη συγκεκριμένη επέμβαση.

«Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε ένα όνειρο. Να σταματάνε οι Χανιώτες να πηγαίνουν στο Ηράκλειο για ιατρικά θέματα. Εν μέρη το πετύχαμε με το αιμοδυναμικό και με την εμφύτευση βηματοδοτών που είναι κάτι νέο για την πόλη μας» δήλωσε η διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής κ. Κ. Καυκαλά.
Μέχρι πρόσφατα κάθε εβδομάδα τουλάχιστον δύο περιστατικά στέλνονταν στο Ηράκλειο για εμφύτευση βηματοδότη. «Με το να μπορούμε να βάζουμε τους βηματοδότες στο Νοσοκομείο μας έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων γιατί οι ασθενείς μας νοσηλεύονται λιγότερο, θα έχουμε λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερες μεταφορές με ασθενοφόρα και βέβαια αυτό έγινε με αυτοθυσία των συναδέλφων γιατρών που παρά το φόρτο της εργασίας πήγαν στην Αθήνα μετεκπαιδεύτηκαν, ο κ. Μιχελάκης στο “Ιπποκράτειο” και ο κ. Σινάνης στο “Αγ. Όλγα”. Στόχος μας είναι μια με δύο φορές την εβδομάδα να κάνουμε τις εμφυτεύσεις. Δυστυχώς ξεκινάμε με μια ημέρα την εβδομάδα λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού» είπε η διευθύντρια της καρδιολογικής.
Οι πρώτοι ασθενείς που χρειάστηκε να βάλουν βηματοδότη προσήλθαν στο Νοσοκομείο με συμπτώματα που δικαιολογούσαν τη συγκεκριμένη επέμβαση και μπήκαν στη σχετική λίστα.
Από τη μεριά του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέας τόνισε πως «το έργο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας συνεχίζεται απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς. Η καρδιολογική μας κλινική, κλινική αιχμής, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, με απόφαση ΦΕΚ. Για να φτάσουμε εκεί προηγήθηκε σκληρή εκπαίδευση και κατάρτιση των καρδιολόγων μας σε κέντρα στην Αθήνα, αθόρυβα και μεθοδικά, ετοιμάστηκε ο σχετικός φάκελος που στάλθηκε στο ΚΕΣΥ και θα ήθελα να ευχαριστήσω την αναπλ. Υπουργό κ. Γκάγκα και τα στελέχη του Υπουργείου για τις γρήγορες εγκρίσεις και έτσι φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Καυκαλά και στους γιατρούς μας τον κ. Μιχελάκη και το κ. Σινάνη».
Ο διοικητής τόνισε πως μόνο χθες εμφυτεύτηκαν τρεις βηματοδότες και πως πριν «για την εμφύτευση βηματοδότη οι ασθενείς έπρεπε να επισκεπτούν το ΠΑΓΝΗ, πλέον δεν θα συμβαίνει αυτό με ότι συνεπάγεται για την ανθρώπινη καταπόνηση και την εξοικονόμηση πόρων. Για την παρακολούθηση των ασθενών δε γιατρός του ΠΑΓΝΗ έρχονταν 4 φορές το χρόνο και έβλεπε 100 περιστατικά. Πλέον, η καρδιολογική κλινική οι γιατροί μας θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και δεν θα χρειάζεται να καταπονούνται οι πολίτες των Χανίων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα