Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

“Έμφραγμα” στα Δικαστήρια λόγω πανδημίας

» Εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις

Εκατοντάδες είναι οι δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν και στα δικαστήρια των Χανίων ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας.

Για την επιτάχυνση του ρυθμού απόδοσης της δικαιοσύνης, το φετινό δικαστικό έτος ξεκινάει από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου αντί για τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Το γεγονός αυτό κρίνεται ως θετικό από τους νομικούς προκειμένου να γίνει μια σειρά από δίκες που εκκρεμούν.
«Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας πάρα πολλές δικαστικές υποθέσεις πήγαν πολύ πίσω σε όλη τη χώρα και φυσικά και στα Χανιά. Σε εμάς είχαμε αναβολές σε εκατοντάδες δίκες» σημείωσε στα «Χ.ν.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Δασκαλάκης.
Ο ίδιος επεσήμανε πως με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα «να αναπληρωθεί κάπως το κενό και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πάρα πολλές δίκες, έχουν πάει πίσω εκατοντάδες υποθέσεις και προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να επιταχύνουμε τη συζήτηση των υποθέσεων για την έκδοση των αποφάσεων.
Είναι κάτι θετικό σίγουρα, γιατί οι πολίτες ταλαιπωρούνται, το ίδιο και οι συνάδελφοι, όταν δεν προχωράει η απονομή της δικαιοσύνης».
Σημειώνεται πως την ίδια ώρα οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου σε δίωρες στάσεις εργασίας, καθώς στον τομέα τους δεν έχουν καλυφθεί τα κενά, υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για την υπερωριακή τους απασχόληση. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται επίσης δίωρη διακοπή των εργασιών από τις 12 έως τις 2.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα