Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΛΜΕ Χανίων: Συγκέντρωση αύριο και αποχή από την τηλεκπαίδευση

Η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωση της καλεί αύριο Πέμπτη 14/1 συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Αγοράς με αποχή από την «τηλεκπαίδευση» και τρίωρη στάση εργασίας 11-2 ( θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη 1μμ στη ΔΔΕ Χανίων). Απαιτούμε να ανοίξουν τα σχολεία με όρους διασφάλισης της υγείας όλων των εμπλεκομένων.
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διοργανώνει:

«Τριήμερη καμπάνια ενημέρωσης 21 – 22 – 23/1. Διακίνηση επιστολής προς τους γονείς και τους μαθητές. Διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, (νόμος Κεραμέως για το Λύκειο, τράπεζα θεμάτων, νόμος για την Τεχνολογική εκπαίδευση, νόμος για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια). Κινητοποίηση στο Δήμο, με συμμετοχή μαθητών, γονέων, φοιτητών.
Προτείνεται 24ωρη απεργία στις 3/2 – Κάλεσμα για πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 10 π.μ.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα ΓΣ των ΕΛΜΕ από 19/1 εώς 22/1, καθώς και ΓΣ προέδρων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης για την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού.
Διαδικτυακή συζήτηση με γονείς, μαθητές, υγειονομικούς για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Να αποφασίσουν οι σύλλογοι διδασκόντων να μην κατατεθεί βαθμολογία 1ου τετραμήνου και να μην πραγματοποιηθεί η τηλεαξιολόγηση, που μαζί με την τηλεκπαίδευση προάγουν και εντείνουν τις υφιστάμενες τις κοινωνικές ανισότητες και τους αποκλεισμούς. Αποφάσεις που είναι αναγκαίες για την προάσπιση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού μας ρόλου».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες