Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ελληνική οµάδα Ευρωβουλής

Κύριε διευθυντά,
είµαστε στην τελική ευθεία επιλογής της οµάδας της Ελληνικής αποστολής στην Ευρωβουλή. Την Κυριακή το βράδυ θα ξέρουµε ποιοι Έλληνες θα εκλεγούν ευρωβουλευτές, δηλαδή θα γνωρίζουµε την σύνθεση της οµάδας που (εκ µέρους της Ελλάδας) θα µετάσχει στις εργασίες του από την επόµενη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου. Εγώ την αποκαλώ Ελληνική Ευρωαποστολή για τον εξής απλό λόγο. Το σύνολο µιας αποστολής Ελλήνων, ας πούµε αθλητών στίβου, που πηγαίνουν να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθληµα στίβου ή στους Ολυµπιακούς αγώνες, την ονοµάζουµε ως Ελληνική αποστολή, αποτελείται από αθλητές διαφορετικών αθληµάτων και διαχωρίζεται επί µέρους, ανάλογα µε το άθληµα που κάθε ένας-µια θα αγωνιστεί όπως πχ οι αθλητές µήκους έχουν το συγκεκριµένο άθληµα να αγωνιστούν. Σύµφωνα µε αυτό και η Ελληνική αποστολή ευρωβουλευτών διαχωρίζεται ανάλογα µε το κόµµα που εκλέχτηκε και χάριν αυτού αναλαµβάνει κάθε ένας ή κάθε υποοµάδα µια ειδικότερη αποστολή. Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωβουλευτές π.χ. του ΚΚΕ έχουν τη δική τους, συγκεκριµένη αποστολή.
Μιας και ανέφερα πρώτο το ΚΚΕ θα αρχίσω την αναλυτικότερη καταγραφή της άποψης µου από την οµάδα των Ευρωβουλευτών -ή, για να είναι ευκολότερη η γραφή µου, ας µου επιτραπεί η ορολογία- από την οµάδα των πολιτικών Ευρωαθλητών που θα εκλεγούν µε τη σηµαία του ΚΚΕ.
Οι Ευρωαθλητές λοιπόν του ΚΚΕ πάνε µε την δικιά τους σηµαία και τους δικούς τους υψηλούς στόχους, που δεν κρύβουν. Είναι αντίθετοι µε το Ευρωκοινοβούλιο και το λένε ξεκάθαρα: θα σας το κλείσουµε το µαγαζί. Απλά προς το παρόν δεν έχουν πάρει την εξουσία στην Ελλάδα που (νοµοτελειακά και βέβαιον) θα πάρουν.
Το λένε και οι τρεις µεγάλοι ευαγγελιστές, Μαρξ, Λένιν, Στάλιν, το επαναλάµβανε ο ισαπόστολος Ζαχαριάδης και το αναπαράγουν µυριάδες άλλοι, το µέλλον της Ευρώπης και του κόσµου είναι ο κοµµουνισµός. Είναι λοιπόν θέµα χρόνου καταγράφεται και στο Κοµουνιστικό µανιφέστο, του οποίου δεν αµφισβητείτε ένα «ν» από τα γραφόµενα.
∆ιαδικαστικά απλά θα αναφέρω ότι, αν πάρει την εξουσία στην Ελλάδα το ΚΚΕ, πριν από τα Κ. Κόµµατα της υπόλοιπης ∆. Ευρώπης, θα αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο µέχρι να πάρουν την εξουσία και τα ΚΚ της υπόλοιπης Ευρώπης, οπότε θα ιδρυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση των Λαών και θα έχει υπέρτατο Όργανο το Λαϊκό Ευρωκοινοβούλιο. Και µην ξεχνιόµαστε, συνεργασία µόνο µε υγιή ιδεολογικά ΚΚ, γιατί το θέµα άρχισε να χαλά, πριν ξεστελιώσει η Μεγάλη Σοβιετική ‘Ένωση, όταν εµφανίστηκαν κάποιοι ευρωκοµουνιστές τύπου Μπερλίγκουερ. Αυτούς τους παραδίδουµε στην (ιδεολογικά ορθή) ιστορία να τους καταδικάσει. ∆ηλαδή αν ήταν αυτοί ευρωκοµουνιστές οι υπόλοιποι τι ήταν, ασιατοκοµµουνιστές;
Το τµήµα της ελληνικής οµάδας που θα είναι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορούµε να ξέρουµε τι θα πάνε να κάνουν. Βέβαια θα συνεργαστούν µε ανθρώπους που θα αναδεικνύουν θέµατα ανθρωπίνων δικαιωµάτων και την προστασία των µεταναστών όπως και της µικρής Μαρίας που η ανάλγητη Ελλάδα σκότωσε στον Έβρο. Θα συνεργαστούν µε όσους είναι και υπέρ της ελεύθερης διακίνησης όχι µόνο ιδεών που είναι το θεµιτό, αλλά και ανθρώπων, όχι µόνον εντός αλλά και από άλλες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άξιος ο µισθός τους και δεν είναι και µικρός. Θα πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα να µπουν ελεύθερα µετανάστες όπως, τουλάχιστον η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει φωναχτά. ∆εν πειράζει βρε παιδιά, όλοι οι καλοί χωράµε. Βέβαια όσον αφορά στη µικρή Μαρία, το γερµανικό Speggel, αναγνώρισε ότι έπεσε θύµα παραπληροφόρησης. Εγώ τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα αν ο µηχανισµός του ΣΥΡΙΖΑ και οι Ευρωβουλευτές που πρόθυµα ασχολήθηκαν όσο το θέµα έπαιζε αρνητικά για την Ελλάδα, έκαναν τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.
Η οµάδα των ευρωβουλευτών της Νέας ∆ηµοκρατίας πάνε µε ορµή για µία Ευρώπη συντηρητική και για να ζεστάνουν, όταν εισέρχονται, τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Μετακινούνται δε και ενίοτε από τις Βρυξέλες στο Στρασβούργο. Στο ζήτηµα της παραπληροφόρησης που έθιξα παραπάνω, η φωνή τους θα έπρεπε να είναι εκατό φορές ποιο δυνατή από αυτή των συκοφαντών. Είχαν όµως δουλίτσες και δεν µπορούσαν. Η κ. Σπυράκη είχε κάποια θέµατα µε τους συνεργάτες της, η κ. Μισέλ Ασηµακοπούλου (το µικρό όνοµα στο πνεύµα του Ευρωκοινοβουλίου, εύγε) ήταν απασχοληµένη µαζέψει προσωπικά στοιχεία ψηφοφόρων για να αυτοδιαφηµιστεί κατά τον νέο προεκλογικό αγώνα, των ευρωεκλογών που φαινόταν στον ορίζοντα. Ο κ. Ζαγοράκης ως πρώην ποδοσφαιριστής έβλεπε ότι η Ν∆ ετοιµαζόταν να τον αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο για τον πάγκο και απασχολούταν µε θέµατα µεταγραφής του σε άλλη οµάδα που θα έπαιζε ως βασικός. Αλλά και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές είχαν τις δουλίτσες τους, που να βρουν χρόνο να ασχοληθούν όπως έπρεπε.
Έστησαν όµως ξεκάθαρο και δυνατό µέτωπο για να αποκρούσουν την επέµβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Ανέλαβαν ένα ανένδοτο αγώνα να αποκρούσουν την, τάχα, παράνοµη ενέργεια της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέµα των τηλεφωνικών υποκλοπών. ∆εν θα µας πουν οι κουτόφραγκοι αν θα παρακολουθούµε και ποιους θα παρακολουθούµε εµείς µες στη χώρα µας. Γούστο µας και καπέλο και πότε και ποιους θα παρακολουθούµε. Στο σπίτι µας κουµάντα µας εµείς θα κάνουµε, πολύ θάρρος έχουν πάρει, άντε να µην βάλουµε την ΚΥΠ να τους παρακολουθεί κι αυτούς.
Το κοµµάτι των ευρωβουλευτών του κ. Βελόπουλου, ως πρώτο εφόδιο που θα πάρει µαζί του θα είναι επιστολές του Κυρίου Ηµών Ιησού Χριστού. Να τις πάµε στους κουτόφραγκους, να τις διαβάσουν µπας και σωθούν. Αν και έχω κάνει επισταµένη έρευνα, δεν γνωρίζω όµως αν πάρουν πρωτότυπα της Αγίας Επιστολής, αν πάρουν αντίγραφα σε κόπυ πάστε όπως θά ‘λεγε και ένας αλησµόνητος πρώην υπουργός, που το λεξιλόγιο του άρχιζε από το κόπυ πάστε και έφτανε µέχρι το comme il faut. Αλήθεια γιατί δεν πηγαίνει ο συγκεκριµένος στην Ευρωβουλή να δείξει το µπόι του που δεν είναι και κοντός. Τον φαντάζεστε να ανάβει στο περιστύλιο του Ευρωκοινοβουλίου την τσιγαρούκλα του και να καταγγέλλει τις αντιδραστικές δυνάµεις της Ευρώπης; Οι Ευρωβουλευτές του Βελόπουλου θα πάρουν µαζί τους ενδεχόµενα και κηραλοιφές που είναι θαυµατουργές, όπου και αν χρησθµοποιηθούν. Το µόνο θέµα που θεωρώ ότι υστερούν είναι σε θέµατα τριχόπτωσης, διότι και ο αρχηγός τους έχει χάσει τα περισσότερα από τα µαλλιά του, πράγµα που σηµαίνει ότι το µόνο που δεν θεραπεύουν είναι η τριχόπτωση. Άλλωστε, φρονίµως ποιών, δεν τις διαφηµίζει και για την διατήρηση των µαλλιών.
Θα µπορούν λοιπόν να προσφέρουν τις κηραλοιφές για ανακούφιση και σε συναδέλφους της Ευρωβουλής, ώστε, µετά που θα φανεί η ιατρική αξία τους θα µπορούµε να κάνουµε και εξαγωγές, να τονώσουµε το έρηµο το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών. Πλέον αυτού θα αναδείξουν και την επιστηµοσύνη της Ελλάδας σε θέµατα ιατρικής, αφού έχει καταφέρει να θεραπεύει πάσαν νόσον και καµίαν… (Θου Κύριε)
Και άλλες επιµέρους ελληνικές αποστολές θα ετοιµάσουν βαλίτσες και ηµίψηλα, όπως παραδείγµατος χάρη οι του κόµµατος ‘‘ΝΙΚΗ’’. Οι άνθρωποι αυτοί µε το Ευαγγέλιο ανά χείρας θα διεξαγάγουν πόλεµο εναντίον των αιρετικών, όχι µόνο του Πάπα αλλά και των λοιπών. Να λάµψει το ελληνορθόδοξο πνεύµα και να αναδειχτεί ο ελληνορθόδοξος πολιτισµός, να σηκώσουµε το λάβαρο της ορθοδοξίας και στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα επιβάλουµε να γίνεται προσευχή στην έναρξη συνεδριάσεων και ευχέλαιο σε κάθε έναρξη και λήξη των εργασιών. Είναι σηµαντική και ιστορική αποστολή τους, τρέµετε κουτόφραγκοι.
Έχουµε και τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν ξέρω τι θα κάνουν, άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει µία µακρά παράδοση ανθρώπων που τους στέλνουν για αδιευκρίνιστους λόγους. Όπως πάνε, έτσι και έρχονται, χωρίς να είναι σε θέση να ξέρουν και αυτοί και εµείς γιατί πήγαν. Τώρα έχουν να ξεπεράσουν την πληγή απώλειας της κ. Καϊλή. Είναι άραγε αρκετός ο κ. Ζαγοράκης να καλύψει το κενό; Εγώ θα κάνω την αρχή και ας µε πουν ρατσιστή. Θα δηλώσω δηµοσίως ότι ως προς την οµορφιά, αν και µιλάµε για άτοµα διαφορετικού φύλου (προσέχω τις κακοτοπιές και δεν λέω αντιθέτου) υπολείπεται αρκετά.
Εγώ όµως θα ήθελα στην Ευρωβουλή και την κυρία Κωνσταντοπούλου. Θα δίνει τον τόνο, θα είναι το πνεύµα της αντίστασης και της δύναµης στην ελληνική αποστολή. Επειδή την διαπρέπει (δανείζοµαι το ρήµα από γνωστή αοιδό) µεγάλη µετριοφροσύνη, µόνο όταν πλέον έγινε αντιληπτό από όλους, παραδέχτηκε ότι η ίδια αξίζει για 100 βουλευτές. Άρα και µόνη της να πάει, από την πλευρά του κόµµατός της, η παρουσία της θα είναι αισθητή και οι Φράγκοι θα τιµωρηθούν σε µεγάλο βαθµό για αυτά που έχουν κάνει στην Ελλάδα. Και δεν είναι λίγα και πολύ καλά τα γνωρίζει η κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι βέβαιον ότι θα έχει από τα πρώτα θέµατα αυτό των γερµανικών αποζηµιώσεων. Κατ’ εµέ η µοναδική ελπίδα θετικής έκβασης είναι οι τσιρίδες της κας Κωνσταντοπούλου.
Εγώ βέβαια, εάν µε προτείνουν στην Ευρωβουλή και φροντίσουν να εκλεγώ µπορώ να κάνω τάµα, ως ισχυρό ενώπιον του Θεού, ή συµβόλαιο, ως ισχυρό ενώπιον των ανθρώπων, ότι µια φορά το χρόνο θα πηγαίνω µε τα πόδια στο Στρασβούργο. Θα την κάνω αυτή τη θυσία για το καλό όλων και το δικό µου, µιας και ο µισθός του ευρωβουλευτή υπερκαλύπτει τις πληθωριστικές αυξήσεις αλλά και πιστεύω ότι, έστω και έµµεσα, η Ευρωβουλή έχει µηχανισµό Αυτόµατης Τιµαριθµικής Αναπροσαρµογής, την αλησµόνητη ΑΤΑ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βγάζω τα έξοδα του µήνα.

Παναγιώτης ∆εληγιαννάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα