Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Οι Έλληνες είναι… της μόδας

«Η εικόνα για τους Έλληνες αλλάζει παγκοσμίως. Είναι ξανά της μόδας να είναι κάποιος Έλληνας».
Αυτό υποστήριξε στη Μελβούρνη ο λεγόμενος γκουρού του μάρκετινγκ Πήτερ Οικονομίδης, που μίλησε για το πώς θα βγει η Ελλάδα δυνατή από την κρίση και παρουσίασε το νέο της πρόσωπο.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας στην Πολιτειακή Βιβλιοθήκη της Μελβούρνης.
«Δεν έχει υπάρξει καλύτερη στιγμή για να είναι κάποιος Έλληνας» υποστήριξε ο Peter Economides και κάλεσε Έλληνες και φιλέλληνες επαγγελματίες του επιχειρηματικού κόσμου, φοιτητές και ενδιαφερόμενους να ακούσουν τις προτάσεις του για την έξοδο της Ελλάδας μέσα από τις αντιξοότητες της κρίσης.

Η κρίση, είπε, έδωσε την ευκαιρία σε μια άλλη Ελλάδα να εμφανιστεί στην παγκόσμια σκηνή, να είναι δημιουργική και με ανοιχτές ευκαιρίες για καινοτόμους επιχειρηματίες.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ξεπέρασμα της κρίσης πρέπει να είναι προσωπική υπόθεση του κάθε Έλληνα και όχι μόνο της εξουσίας.
Το ίδιο τόνισε και για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. «Ο καθένας μας πρέπει να είναι πρεσβευτής της Ελλάδας» σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στην αρχαιότητα.
«Αυτό είναι μέσα στο DNA μας αλλά ο κόσμος θέλει να του δείξουμε και κάτι καινούριο. Ποιοι είμαστε εμείς και τι προσφέρουμε».
«Η κακιά φήμη παύει να ισχύει μόνο με τις σωστές πράξεις μας» είπε και σημείωσε πως η διαφήμιση δεν παίζει μεγάλο ρόλο για μια χώρα.
«Τον ρόλο τον παίζουν οι πολίτες της» είπε.
Ο κ. Οικονομίδης είπε πως ότι κάνει για την Ελλάδα το κάνει δωρεάν και αφιλοκερδώς αλλά δεν τον πλησίασε κανείς ποτέ από την πολιτεία για να ζητήσει την άποψή του ή την βοήθεια του.
«Η ομιλία μου στην Θεσσαλονίκη για το πώς μπορεί να προβληθεί η σύγχρονη Ελλάδα διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως στην αρχή αν και γεννημένος στη Νότιο Αφρική τον έλεγαν «Αμερικανάκι» στην Ελλάδα αλλά «τώρα με έχουν αποδεχθεί».-

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα