Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Έκθεση «Μεταμόρφωση και Ελευθερία»

Την εσωτερική ιχνηλάτηση στην προσωπική πορεία του καλλιτέχνη και ιδιοκτήτη της γκαλερί και του στούντιο στο δρόμο της Σελίνου, έρχεται να παρουσιάσει η ατομική έκθεση με τίτλο: «Μεταμόρφωση και Ελευθερία».

Οπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση «ο Τζόναθαν Πούτο επιθυμεί να μας μυήσει στην καλλιτεχνική του διαδικασία μέσω της οποίας επιτυγχάνεται πρώτα η μεταμόρφωση και έπειτα η ελευθερία. Ο τίτλος της έκθεσης δεν είναι τυχαία τοποθετημένος κατά αυτόν τον τρόπο καθώς η μεταμόρφωση προηγείται της ελευθερίας. Στην έκθεση, ακολουθώντας το συγκεκριμένο συλλογισμό, έχουν τοποθετηθεί ξεχωριστά τα ομότιτλα έργα και από τους πίνακες της Μεταμόρφωσης οι θεατές καταλήγουν στα έργα της Ελευθερίας. Βαθιά επηρεασμένος από τη ζωή και το έργο των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τα περισσότερα έργα της έκθεσης είτε στις παραλίες είτε στην ύπαιθρο της Νότιας Κρήτης. Τα έργα του από τη μία εκφράζουν μέσω της κίνησης τους τον κυματισμό, την ταραχή και την ηρεμία της θάλασσας και από την άλλη μας παραπέμπουν στην τεχνοτροπία των αφηρημένων εξπρεσιονιστών ζωγράφων.
*Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει, ο καλλιτέχνης και ιδιοκτήτης της γκαλερί Τζόναθαν Πούτο και η Σταυρουλάκη Αθηνά απόφοιτη του Ιστορικού Αρχαιολογικού Παν/μίου Κρήτης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιστορίας της Τέχνης.
Instagram: @putotheartist
Email: putotheartist@gmail.com».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα