Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο»

Από αύριο Πέμπτη 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως το τέλος Μαρτίου στο ΓΝΗ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ», στην κεντρική είσοδο του παλαιού κτιρίου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου», ανοιχτή στο κοινό, τους επισκέπτες, τους ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για 30 έργα του φωτογράφου Γεώργιου Ξηρογιάννη (George Dryjohn), τα οποία ευγενικά παραχώρησε και δώρισε ο ίδιος στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας, δεδομένου ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός έχουν τη δυναμική να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας.
Τα έργα ζωγραφικής εξυμνούν με αφηγηματικό τρόπο, μια χούφτα συναισθημάτων σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού που λέγεται Ζωή, θέτοντας ως στόχο την αφύπνιση της αθέατης πλευράς της ανθρώπινης ψυχής.
Η φωτογραφική έκθεση, έχει ήδη φιλοξενηθεί στο ΓΝ Χανίων και στο Γ.Ν. Ρεθύμνου και θα παραμείνει έως τέλος Μαρτίου στο ΓΝΗ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ». Ακολούθως θα ταξιδέψει και θα φιλοξενηθεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης.
Η συγκεκριμένη δράση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο σύνολο της, εντάσσεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης πρωτοβουλιών που χρησιμοποιούν τις τέχνες και τον πολιτισμό εντός των Νοσοκομειακών Μονάδων, ως προληπτική και θεραπευτική αγωγή, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας. Η χρήση των τεχνών σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, με ειδικά σχεδιασμένες παράλληλες συλλογικές δραστηριότητες, συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της μεθοδολογίας και των αντίστοιχων πρωτοκόλλων εμψύχωσης των πολιτών, των επαγγελματιών υγείας, καθώς και των ληπτών ψυχικής υγείας.

Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί
την Πέμπτη 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00 π.μ.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον χώρο των εκθεμάτων στην κεντρική είσοδο του παλαιού κτιρίου. Εν συνεχεία στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου,
για τη δράση θα μιλήσουν:
• Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Παπαβασιλείου Νεκτάριος.
• Ο Διοικητής του ΓΝ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ», Τερζάκης Κωνσταντίνος.
• Ο δωρητής φωτογράφος Ξηρογιάννης Γιώργος (George Dryjohn),
• Η Διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», ψυχίατρος Χουρδάκη Ευγενία»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα