Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Έκθεση Φωτογραφίας Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Στιγμιότυπα από τα Χανιά, μέσα από τον φακό του «Τάσου» θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης από τις 4-17 Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, πέρα από γραπτές πηγές, φυλάσσεται πληθώρα φωτογραφικών τεκμηρίων. Τα «Στιγμιότυπα από τα Χανιά, μέσα από τον φακό του Τάσου» αποτελούν μία έκθεση φωτογραφικών απεικονίσεων της πόλης των Χανίων σε βάθος τεσσάρων δεκαετιών: από το 1950 μέχρι το 1987. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι επιλογή μέσα από μία μεγαλύτερη συλλογή, την συλλογή φωτογραφιών Τάσου Πρωτοψάλτη. Στόχος μας είναι η εξοικείωση με το μέσο της φωτογραφίας και τη χρήση του όχι μόνο ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και ως πολύτιμου ιστορικού τεκμηρίου για την κοινωνία και τον πολιτισμό. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξαμε φωτογραφίες μέσα από τις οποίες να μπορέσουμε να προβληματιστούμε σχετικά με το πόσα πράγματα έχουν αλλάξει ή έχουν παραμείνει αναλλοίωτα τα τελευταία εβδομήντα πέντε χρόνια.
Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:
Ο Τάσος Πρωτοψάλτης γεννήθηκε στα Χανιά το 1930. Με τη φωτογραφία άρχισε να ασχολείται το 1944. Το 1955 άνοιξε δικό του φωτογραφείο το οποίο και διατήρησε μέχρι το 1992 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Μετά τη συνταξιοδότησή του και μέχρι σήμερα ασχολείται με το πάθος του, υπηρετώντας την τέχνη της φωτογραφίας. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές και έλαβε πολλές διακρίσεις. Ταυτόχρονα, είναι ενεργό μέλλος σε πολλές ομάδες και συλλόγους των Χανίων.

Διάρκεια έκθεσης: 4-17 Ιουλίου 2023
Άγιος Ρόκκος, Σπλάντζια
Ώρες Λειτουργίας: 18.00-22.00
Είσοδος Ελεύθερη

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων».

» Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ μιλά για τη σημασία αυτής
της εκλογικής αναμέτρησης έχοντας μπει στην τελική ευθεία


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα