Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Εκθεση χαραχτικής Γρηγόρη Νιόλη

Με έργα χαρακτικής βγαλμένα μέσα από τον “Ερωτόκριτο” η έκθεση του Γρηγόρη Νιόλη με τίτλο “Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο” που εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μια έκθεση σε συνεργασία του Δήμου και τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.
«Είναι μια έκθεση που πάντα είχα την επιθυμία να την κάνω και απλά τώρα δόθηκε η αφορμή. Την ονόμασαν έκθεση χαρακτικής για οικονομία λόγου, καθώς τα περισσότερα έργα είναι περισσότερο χαρακτικά σχέδια, είναι η τεχνική του Γιώργου Γεροντάκη από τον οποίο την διδάχθηκα και είναι μοναδικά έργα» τόνισε στα “Χ.ν.” ο καλλιτέχνης για τη μορφή και την τεχνοτροπία των έργων του.
Αναφορικά με το περιεχόμενο και τη θεματολογία του “Ερωτόκριτου” ο κ. Νιόλης τόνισε πως «ο Ερωτόκριτος είναι το πρώτο μεγάλο βιβλίο που διάβασα παιδί όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού και με επηρέασε βαθιά. Το σημαντικό πρόσωπο στο έργο δεν είναι ο Ερωτόκριτος αλλά η Αρετούσα. Γιατί ο Ερωτόκριτος λειτουργούσε στα πλαίσια που του έβαζε η κοινωνία και η εποχή του. Η Αρετούσα ήταν αυτή που έλεγε “εγώ μαι νια και κοπελιά και πάλι δεν φοβούμαι και για θανάτους εκατό τον πόθο δεν αρνούμαι”. Ειναι η νέα Αντιγόνη που δεν υπερασπίζεται το παρελθόν αλλά υπερασπίζεται το μέλλον…».
Το βιογραφικό του καλλιτέχνη παρουσίασε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Βιβή Χουδαλάκη και χαιρέτησε ο επιμελητής της έκδοσης κ. Ιωάννης Αρχοντάκης, ενώ το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κυριάκος Καζάκος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα