Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Εκθεση αρχιτεκτονικού έργου και δημόσια συζήτηση

Εκθεση αρχιτεκτονικού έργου με θέμα “Επανάχρηση και Προσαρμογή” ξεκινά το Σάββατο, τις ώρες 10 π.μ. – 8 μ.μ. στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ) στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 του InHeriT” ενώ την Κυριακή στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση με ενδιαφέροντα θέματα, όπως το «πώς το πολιτισμικό δυναμικό μιας περιοχής μπορεί να μελετηθεί στη βάση νέων στρατηγικών του σχεδιασμού» και  «πώς η έννοια της βιωσιμότητας ανανεώνει την δημόσια αντίληψη για την αξία των μνημείων».
Στην έκθεση εκτίθενται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιλεγμένες συμμετοχές από τις αρχιτεκτονικές σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΕΜΠ, του ΑΠΘ, του Frederick University, των Πανεπιστημίων Πατρών και Θεσσαλίας, του Abu Dhabi University, της ομάδας ΠηλΟίκο, του Neapolis University of Pafos και του Ctrl_Space Lab.  Οι μελέτες που παρουσιάζονται αφορούν όλα τα επίπεδα σπουδών (προπτυχιακές, διπλωματικές, μεταπτυχιακές, εντατικά εργαστήρια).
Στη συζήτηση την Κυριακή 3 Ιουνίου,  στις 3 μ.μ. – 9 μ.μ. σε ένα forum ανοικτό στο κοινό της πόλης με εκπροσώπους όλων των φορέων και ομάδων που συμμετέχουν στην έκθεση, θα συμμετέχουν οι αρχιτέκτονες Κώστας Αδαμάκης, Μαρία Βροντίση, Δέσποινα Διμέλλη, Γιώργος Ιγγλεζάκης, Κάρολος Γαλανός, Γιώργος Γιαννίτσαρης, Απόστολος Κυριαζής, Απόστολος Μουσουράκης, Άγγελος Παπαγεωργίου, Νίκος Πατσαβός, Ιάκωβος Ρήγος, Κώστας Σακαντάμης, Μιχάλης Σιούλας, Αλέξης Τζομπανάκης και Νάσω Χρυσοχού.
Η έκθεση και η ημερίδα συνδιοργανώνονται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΚΑΜ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής Ιωαννίνων. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον αρχιτέκτονα, συντονιστή του InHeriT, Νίκο Πατσαβό σε συνεργασία με τον επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος Ιάκωβο Ρήγο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα